Coaching na Kanker

Als de kanker is genezen, zijn veel patiënten

niet ‘beter’

 

Driedaagse cursus voor het begeleiden van Patiënten na Kanker.

Wanneer mensen klaar zijn met hun behandeltraject van hun ziek-zijn, is het mogelijk dat ze in een soort van ‘gat’ vallen. Hun omgeving is blij en verlost van veel stress, onzekerheid én angst.
Echter voor de cliënt zelf is het niet klaar! Eigenlijk zou je kunnen zeggen, het begint pas, want herstel is er niet zomaar……..
Ook al zijn ze ‘genezen’ verklaard, het voelt soms verre van dat. En hierdoor kan er onbegrip in de omgeving ontstaan, waarbij de cliënt erg haar/zijn best doet om over te komen als: ik ben beter…. Het is dan superfijn en nodig om een luisterend oor van jou, als therapeut, te hebben en weten dat jij met verschillende invalshoeken hun kan begeleiden naar een herstel, van binnenuit. Waarbij er ruimte, aandacht en tijd is om écht die innerlijke verbinding te maken, waardoor er een stap verdergezet kan worden.
Het is een praktijkgerichte cursus dat wil zeggen dat het DOEN centraal staat. Geen lange theorieën maar praktisch aan de slag.

Docent/Cursusleider
Anoushka Ebbinge – van Rappard
https://www.praktijkdecirkelrond.nl/2012/over-ons/

Voor wie
De Bij-& Nascholing ’coaching na kanker’ is voor therapeuten die hun gereedschapskist willen vullen met tools waarbij ze gemakkelijker en vol vertrouwen cliënten in het nazorgtraject van de ziekte kanker kunnen begeleiden.

Programma
Lesdag 1: Aandacht voor jezelf; wat doet de kennismaking van en de omgang met deze ziekte met je.
Ken je mensen met kanker en hoe heb je dit ervaren?
Begeleiding van mensen na Kanker – hoe doe je dat?
Thema: ‘Onbegrip vanuit de omgeving’ – Do and Dont’s Coaching.
’s Middags ga je aan de slag met Massage na Kanker.
Je krijgt een introductie in enkele handgrepen en leert welke massage bewegingen niet bevorderlijk zijn en het hoe en waarom?

Lesdag 2: Voeding, bewegen, mindfulness rust en acceptatie van kanker staan op het programma. Hoe coach je hierop?

Lesdag 3: Je leert verschillende creatieve technieken om patiënten op een andere manier te leren omgaan met hun ervaringen. Creativiteit staat hierbij centraal.

Data
Woensdag: 11 september, 25 september en 9 oktober 2019 (Groep 1)

Vrijdag: 4 oktober, 18 oktober en 1 november 2019. (Groep 2)

Lestijden
09:30 tot 16:30 uur

Locatie
Rode Kruisgebouw
Koningsweg 2
UTRECHT

Kosten
€ 399,- inclusief de syllabus.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan  via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.