Coaching na kanker

 

Als de kanker genezen is, zijn veel patiënten niet ‘beter’

Driedaagse cursus voor het begeleiden van Patiënten na Kanker.

Wanneer mensen klaar zijn met hun behandeltraject van hun ziek-zijn, is het mogelijk dat ze in een soort van ‘gat’ vallen. Hun omgeving is blij en verlost van veel stress, onzekerheid én angst.
Echter voor de cliënt zelf is het niet klaar! Eigenlijk zou je kunnen zeggen, het begint pas, want herstel is er niet zomaar……..
Ook al zijn ze ‘genezen’ verklaard, het voelt soms verre van dat. En hierdoor kan er onbegrip in de omgeving ontstaan, waarbij de cliënt erg haar/zijn best doet om over te komen als: ik ben beter…. Het is dan superfijn en nodig om een luisterend oor van jou, als therapeut, te hebben en weten dat jij met verschillende invalshoeken hun kan begeleiden naar een herstel, van binnenuit. Waarbij er ruimte, aandacht en tijd is om écht die innerlijke verbinding te maken, waardoor er een stap verdergezet kan worden.
Het is een praktijkgerichte cursus dat wil zeggen dat het DOEN centraal staat. Geen lange theorieën maar praktisch aan de slag.

 

Voor wie


De Bij-& Nascholing ’coaching na kanker’ is voor therapeuten die hun gereedschapskist willen vullen met tools waarbij ze gemakkelijker en vol vertrouwen cliënten in het nazorgtraject van de ziekte kanker kunnen begeleiden.

Programma


Lesdag 1: Aandacht voor jezelf; wat doet de kennismaking van en de omgang met deze ziekte met je.
Ken je mensen met kanker en hoe heb je dit ervaren?
Begeleiding van mensen na Kanker – hoe doe je dat?
Thema: ‘Onbegrip vanuit de omgeving’ – Do and Dont’s Coaching.
’s Middags ga je aan de slag met Massage na Kanker.
Je krijgt een introductie in enkele handgrepen en leert welke massage bewegingen niet bevorderlijk zijn en het hoe en waarom?

Lesdag 2: Voeding, bewegen, mindfulness rust en acceptatie van kanker staan op het programma. Hoe coach je hierop?

Lesdag 3: Je leert verschillende creatieve technieken om patiënten op een andere manier te leren omgaan met hun ervaringen. Creativiteit staat hierbij centraal.

Data

Woensdag: 11 september, 25 september en 9 oktober 2019 (Groep 1)

Vrijdag: 4 oktober, 18 oktober en 1 november 2019. (Groep 2)

Lestijden

09:30 tot 16:30 uur

Locatie

Rode Kruisgebouw
Koningsweg 2
UTRECHT

Kosten

€ 399,- inclusief de syllabus.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan  via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Waarom kiest u voor Instituut CAM

 • Meerdere instapmomenten mogelijk
 • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
 • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
 • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
  docent
 • 100% slagingspercentage
 • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.

Bekijk hier ons volledige aanbod in:

Onze studenten vertellen

Mark

Net als de andere opleidingen van instituut CAM gaat mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut verder dan opleiden. Het gaat niet alleen over de opleiding zelf maar ook het combineren van het CAM veld met de reguliere zorg, dat steeds meer geaccepteerd wordt.

Loes

Ik rond mijn studie binnenkort af bij Instituut CAM. Ik heb er een goed gevoel over. De docenten zijn hele hartelijke en enthousiaste mensen, die graag met de student meedenken. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn laatste jaar met plezier kan afronden.

Jacqueline

Op het Instituut CAM krijg je niet alleen een dijk van een opleiding, maar kun je na het behalen van je diploma deel uitmaken van een gepassioneerde groep geaccrediteerde therapeuten en kun je jezelf eveneens aansluiten bij de Federatie CAM.

 

 • Meerdere instapmomenten mogelijk
 • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
 • Persoonlijke leerweg en ontwikkelingcentraal
 • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen docent
 • 100% slagingspercentage
 • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding