Hoger Zintuiglijk Waarnemen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Jij wil graag doorgroeien op het gebied van Energetische therapie. Je wil meer weten over de verschillende dimensies van behandelen. Misschien zelfs een expert worden, je vakmanschap als therapeut nog verdere uitbreiden. De post-hbo opleiding ‘Hoger Zintuiglijk Waarnemen’ is opgezet om jou, samen met zeer ervaren docenten, hierin te begeleiden.

Dan is de post-hbo opleiding Hoger Zintuiglijk Waarnemen geschikt voor jou. Deze opleiding, gebaseerd op de uitgangspunten van Barbara Brennan, geeft je de mogelijkheid om jezelf te specialiseren in Energetische therapie. De inbreng van subjectieve ervaring is een waardevolle aanvulling op de objectieve kennis. Deze combinatie resulteert onder andere in een uitbreiding van het menselijke bewustzijn. Om toegelaten te worden tot de basiscursus is een diploma van een vierjarige opleiding tot beroepstherapeut vereist.

Meer informatie
De opleiding Hoger Zintuiglijk Waarnemen is verdeeld in twee deelopleidingenb (afzonderlijk voor in te schrijven): HZW-1 (basis) en HZW-2 (gevorderden). HZW-2 is uitsluitend te volgen als HZW-1 met positief resultaat is afgerond.

De post-hbo opleiding Hoger Zintuiglijk Waarnemen is gebaseerd op uitgangspunten van Sigmund Freud (1856-1939), Wilhelm Reich(1897-1957) en de Amerikaanse psychiater John C. Pierrakos (1921-2001). Deze laatste was een van de grondleggers van de Bio-energetica. Hij combineerde onderzoek naar de menselijke natuur met het werk van Eva Pierrakos over spirituele ontwikkeling. Vanuit dit onderzoek is Core Energetics ontstaan.

Core Energetics is een vorm van psychotherapie waarbij de focus ligt op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. In korte tijd kan de vitaliteit en de energie verhoogd worden, wat tot positieve verandering leidt. De methode werkt aan de hand van beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoekt zo blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot de ander(en). Juist de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid, worden aangepakt.