HSP Het is Oké methode – In vijf stappen

Hoe handig zou het zijn als er concrete richtlijnen bestaan, voor zowel opvoeders als docenten, waardoor de handleiding van het hoog gevoelige kind, in vroeg stadium, wordt ontdekt. Om hier handvatten aan te geven hebben wij de ‘Het is Oké’ methode ontwikkeld. Deze cursus leert hoe men effectief met het hoog gevoelige kind kan omgaan, waardoor zowel de opvoeders/docenten als het kind zich prettig gaan voelen.

De ‘Het is Oké methode’ is een methode waarin het kind zich in veiligheid kan ontwikkelen waardoor het zelfvertrouwen krijgt en in diverse situaties het hoofd kan bieden. De methode geeft antwoord waarbij je samen tot een oplossingen komt, in die situaties wanneer gebeurtenissen dreigen te escaleren.

De ‘Het is Oké’ methode kan als basis worden gebruikt voor hoog gevoelige personen of sensitieve personen in het onderwijs. Het is een model waarbij zowel HSP-ers als degene die met HSP-ers omgaan, effectief met elkaar kunnen leven en werken en elkaar beter gaan begrijpen.

Docent/Cursusleider

Gijsje van de Braak
Gerda Perenboom MEd.

Voor wie
Docenten, opvoeders, interne begeleiders, remedial teachers, therapeuten en andere belangstellenden die graag meer willen weten.

Programma
Herkennen van HSP: kenmerken en situaties
HSP bril: bekijk het kind door zijn ogen
Contact maken en grenzen bepalen: veiligheid aanbieden
Oplossingsgericht: Communicatie en afspraken maken

Data
woensdag 6 februari, 13 februari en 6 maart 2019

Lestijden
09:30 – 16:30 uur

Locatie
Rode Kruis Gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten cursus

€ 375,00

Kosten boek: € 20,00 / te bestellen bij www.studystore.nl

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan  via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.