Onderhoudsdagen Medische & Psychosociale Basiskennis

Vanaf dit jaar (2017) dienen therapeuten die hun MBK en/of PsBK diploma hebben behaald, dit diploma zelf up-to-date te houden houden middels bijscholingsdagen (het aantal dagen is afhankelijk van de beroepsvereniging). Wanneer het diploma onverhoopt toch verloopt, verdwijnt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid voor de cliënt vergoedingen.

Instituut CAM biedt diverse ‘onderhoudsdagen’ aan, zodat therapeuten ruime mogelijkheden hebben om de geldigheid van hun diploma te bewaken. Alle dagen hebben een omvang van 1EC (studiepunt), zijn volledig interactief en worden op hbo-niveau verzorgd. De opzet van een onderhoudsdag is als volgt:

  • De ochtend wordt ingevuld vanuit de reguliere gezondheidszorg. Bij MBK gaat dit over specifieke stelsels, bij PSBK over specifieke problematiek.
  • De middag bestaat uit de therapeutische visie op het onderwerp. Er wordt aandacht geschonken aan de wijze waarop therapeuten op de betreffende problematiek kunnen doorvragen om hier hun behandeling op in te richten.

Naast informatief en interessant, is de informatie op deze onderhoudsdagen ook direct toepasbaar in de praktijk. Deze dagen zijn dan ook niet alleen gunstig voor behoud van het diploma, maar tevens ook erg leerzaam voor de therapeut.

De onderstaande onderhoudsdagen staan reeds gepland in 2017. Voor het volgende kalenderjaar (2018) worden de data geplaatst zodra deze bekend zijn.

Onderhoudsdagen MBK-diploma 2017

23 september Locatie: Eindhoven Stratumsedijk 57, 5611 NC Eindhoven
Onderwerp: Urinewegstelsel
Gehele dag: Mike Bias
25 november Locatie UCU, Utrecht
Onderwerp: Zenuwstelsel
Gehele dag: Mike Bias

 

Onderhoudsdagen PsBK-diploma 2017

7 oktober Locatie: Eindhoven Stratumsedijk 57, 5611 NC Eindhoven
Onderwerp: Schizofrenie
Gehele dag: John Mink
9 december Locatie UCU, Utrecht
Onderwerp: Burn-out, Stressgerelateerde stoornis
Gehele dag: John Mink

 

Kosten
De kosten voor een onderhoudsdag zijn € 75,- (per soort, per dag). Hierbij is geen rekening gehouden met de verzorging van een lunch, deze kosten zijn voor eigen rekening.