Balans in je brein

Voeding en je hersenen

Tijdens deze lesdag neemt de docente je onder andere mee in de wondere werking van ons brein. Zij laat zien waar verstoring van de balans in het brein, door met name drugs, toe kan leiden, tot zelfs een psychose aan toe.

Ook legt ze uit hoe de neurotransmitters weer in balans kunnen worden gebracht. Voeding kan hier een sleutelrol in vervullen. Tegelijk is er meer nodig dan voeding alleen, zoals zal blijken uit het ‘ABC voor hersenherstel’.

 

Docent/Cursusleider
Drs. A.J.M. (Lida) van der Kley, Bioloog en auteur van het boek “Balans in je brein”
Bekijk ook de website: www.diaita.nl

Programma:
Hoorcollege m.b.v. een presentatie, filmpjes en 3-D animaties.
Gelegenheid tot vragen en discussie.

Onderwerp:
Voeding en hersenen, o.a. structuur en werking van de hersenen, neurotransmitters, voeding als medicijn, gezonde voeding voor de hersenen.


Middelen
PowerPoint presentatie
Filmpjes, 3-D animaties
Interactief: vragen, kleine opdrachten in groepjes, terugkoppeling

Voor wie
Deze bij- en nascholing is geschikt voor therapeuten als bijscholing Medische Basiskennis (en voor iedereen die geïnteresseerd is).

Datum 
Zaterdag 15 september 2018

Lestijden
09.30 tot 16.30 uur

Locatie
University College Utrecht (UCU)
Campusplein 16
3584 ED UTRECHT
lokaal A  in Locke
routebeschrijving

Kosten
€ 75,- euro. Het Boek ‘Balans in je brein’ is ter plekke verkrijgbaar voor € 12,95 of te bestellen via de website www.diaita.nl

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Voor meer informatie of vragen neem gerust contact met ons op.