Integratie fysieke en psychosomatische klachten

Het gehele menselijke lichaam in ontwikkeling

Therapeutisch gezien komen we in de praktijk niet alleen fysieke en psychische klachten tegen, maar complexe situaties, waarin cliënten te maken hebben met een combinatie van deze problemen. Dat maakt het voor de therapeut tevens ingewikkeld om te komen tot een werkbare diagnose en behandelplan.

Docent/Cursusleider
Mike Bais
Bekijk hier het LinkedIn Profiel of de website van Mike Bais.

Voor wie

Deze Bij- en Nascholing is bedoeld voor zowel de startende, als ervaren en excellente therapeut. Er wordt verwacht dat er enige voorkennis van Medische Basiskennis aanwezig is.

Programma
Deze dag gaan we samen met docent Mike Bais vanuit verschillende invalshoeken (holistisch) onderzoeken, hoe we deze cliënten –groep, specialistisch kunnen onderzoeken en vervolgens behandelen.

De hedendaagse medische en paramedische wereld kan niet langer ontkennen dat lichaam en de psyché: de soma en ons psychologisch wezen, niet gescheiden kunnen worden. Zij zijn intrinsiek met elkaar verweven, en dat maakt dit deel van het menselijk wezen fascinerend en uniek. Echter hebben vele mensen uit de gezondheidszorg, niet in de laatste plaats: therapeuten, te maken met cliënten die complexe klachten ondervinden aan deze innerlijke systemen. Veelal raken mensen die lijden aan psychosomatische problematieken, verder af van een normaal leven. Hoe kunnen wij deze mensen het beste helpen, hoe herkennen wij dergelijke patronen en zien we de verbanden die komen tot mogelijkheden om te behandelen? Dit alles en meer gaan we deze dag met elkaar bespreken, oefenen en integreren in ons eigen werkveld.

Data
vrijdag 16 februari 2018.

Lestijden
09.30 tot 16.30 uur.

Locatie
Rode Kruis gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten
€ 75,- euro.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het aanmeldformulier.