Schizofreniespectrum

En andere psychotische stoornissen

Een béétje psychose is niet erg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat milde psychotische ervaringen bij veel mensen wel eens voor komen. Er is dan bijvoorbeeld een waan(gedachte) van bedreiging, een hallucinatie van stemmen. Maar er is geen sprake van een volle psychose. De persoon is namelijk in staat om te toetsen wat echt is en wat niet.

Ieder mens is dus gevoelig voor een psychose. Echter, niet iedereen is even kwetsbaar voor een psychose. De kwetsbaarheid neemt toe door trauma’s, heftige gebeurtenissen, bijv. in de kindertijd en door drugsgebruik. Ook erfelijke aanleg speelt een rol. Psychotische ervaringen kunnen dan sneller negatief worden en het leven van de persoon gaan beheersen. Hij heeft er geen controle meer over en het belemmert zijn functioneren in het dagelijks leven.


Docent/Cursusleider

drs. John Alexander Mink
Bekijk ook de website: www.amaranthnatuurlijkgenezen.nl


Voor wie

Therapeuten (natuurgeneeskundig-, energetisch, en psychosociaal),  paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening. De bijscholing is met name gericht op therapeuten voor bij- en nascholing op het gebied van Medische en Psychosociale Basiskennis.


Programma

Tijdens deze bijscholing leer je de verschillende symptomen van een psychose  te herkennen. Er wordt een beeld geschetst van een psychose als een continuüm, van de mogelijke oorzaken ervan en van de gevolgen voor de persoon zelf en zijn omgeving. Handvatten worden gegeven om met een psychose om te gaan. Ingegaan wordt op de verschillende mogelijkheden van behandeling en het verloop en  prognose ervan.

Data
zaterdag 8 december 2018.

Lestijden
10.00 tot 17.00 uur.

Locatie
University College Utrecht (UCU)

Campusplein 16

3584 ED UTRECHT

Gebouw Locke; lokaal B
routebeschrijving

Kosten
€ 75,- euro.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.