Schizofreniespectrum

En andere psychotische stoornissen

Een béétje psychose is niet erg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat milde psychotische ervaringen bij veel mensen wel eens voor komen. Er is dan bijvoorbeeld een waan(gedachte) van bedreiging, een hallucinatie van stemmen. Maar er is geen sprake van een volle psychose. De persoon is namelijk in staat om te toetsen wat echt is en wat niet.

Ieder mens is dus gevoelig voor een psychose. Echter, niet iedereen is even kwetsbaar voor een psychose. De kwetsbaarheid neemt toe door trauma’s, heftige gebeurtenissen, bijv. in de kindertijd en door drugsgebruik. Ook erfelijke aanleg speelt een rol. Psychotische ervaringen kunnen dan sneller negatief worden en het leven van de persoon gaan beheersen. Hij heeft er geen controle meer over en het belemmert zijn functioneren in het dagelijks leven.

Docent/Cursusleider
drs. John Mink
Bekijk ook de website: www.amaranthnatuurlijkgenezen.nl


Voor wie

Therapeuten (natuurgeneeskundige (energetisch) en psychosociaal), paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening. De bijscholing is met name gericht op therapeuten op het gebied van Psychosociale Basiskennis.


Programma

Tijdens deze bijscholing leer je de verschillende symptomen van een psychotische stoornis te herkennen. Er wordt een beeld geschetst van een psychose, van de mogelijke oorzaken ervan en van de gevolgen voor de persoon zelf en zijn omgeving. Handvatten worden gegeven om met een psychotische stoornis om te gaan. Ingegaan wordt op de verschillende mogelijkheden van behandeling en de prognose ervan.

Data
zaterdag 5 oktober 2019

Lestijden
10:00 tot 17:00 uur.

Locatie
Utrecht Stedelijk Gymnasium
Ina Boudier-Bakkerlaan 7
3582 VA Utrecht

Kosten
€ 99,- euro.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.