Ontdek de helende kracht van klank

 

Ontdek de helende kracht van klank

Therapeutisch werken met klank

Klank therapie is een therapievorm waarbij klank en trilling werken op lichaam en geest. Klank en trilling worden ingezet om het welzijn van de mens te ondersteunen en bevorderen. Het vergroot levenskracht, gezondheid, verbetert het immuunsysteem en brengt energiebanen in evenwicht. Daarnaast is het heerlijk rustgevend en brengt het ontspanning. De therapeutische klanken geven een ontspannende en meditatieve uitwerking op lichaam en geest. Op deze wijze worden spanningen losgelaten, de chakra’s en aura gezuiverd en in balans gebracht, blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer volop stromen. Tijdens deze 3 daagse ga jij leren hoe jij jezelf en anderen met klank kunt ondersteunen.

Dag 1: Therapeutisch werken met klank:
Dag 2: Klank en Chakra’s
Dag 3: Klank en Coaching

Silvia Dragt

Werkzaam als klank/muziektherapeut voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast docent in het volwassenenonderwijs voor o.a. Klank & Muziek therapie, Creatieve Therapie, Life Coach
Website docent: www.magictones.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/silviadragt/

Voor wie

Ben je therapeut of coach en wil je meer weten over de helende kracht van klank, dan zijn deze cursus dagen geschikt voor jou. De cursus dagen zijn toegankelijk voor alle therapeuten, coaches en toekomstige therapeuten die graag klank in willen zetten voor zichzelf en/of voor cliënten. Daarnaast zijn de dagen toegankelijk voor iedereen die zich graag meer wil verdiepen in klanktherapie.

Tijdens deze 3-daagse ga jij ervaren hoe klank het algehele welzijn van de mens kan bevorderen en ondersteunen en ga jij de helende kracht van klank ontdekken. Je leert hoe je behandelingen met klank en trilling kunt ontvangen en geven, je gaat een reis door alle chakra’s maken d.m.v. klank en trilling en je gaat leren hoe je coaching kunt integreren bij het geven van behandelingen met klank en trilling.

Programma

De 3 dagen zijn als geheel of als losse dagen te volgen.

Dag 1:
Therapeutisch werken met klank:
Tijdens deze 1-daagse ga jij leren hoe klank werkt en hoe jij muziek, klank en trilling in kunt zetten om jezelf en/of je cliënt (of partner/familielid) energetisch schoon te houden. Je gaat ervaren hoe muziek het algehele welzijn van de mens bevordert en ondersteunt. Het vergroot levenskracht, gezondheid, het immuunsysteem en het brengt lichaam en geest in evenwicht. Je leert hoe je behandelingen met klank en trilling kunt geven en hoe je jezelf en anderen met klank kunt ondersteunen.

Dag 2:
Klank en Chakra’s:
Tijdens deze 1 daagse ga jij leren hoe je klank en trilling in kunt zetten voor de het energiesysteem; de chakra’s . Chakra’s zijn energiepunten (trillingspunten) in het lichaam en ieder chakra heeft een eigen kleur, toon, karakter en trilling/klank. Klank en trilling kan dan ook ingezet worden om blokkades los te trillen in de chakra’s en alles weer goed te laten stromen. Als de chakra’s in balans zijn, kan er een goede doorstroming, verbinding en uitwisseling zijn tussen de chakra’s. We gaan 1 voor 1 alle chakra’s langs, om een nieuwe stevige basis en balans te bouwen. Hierdoor ervaar jij en/of je cliënt meer balans, minder stress en gaat de levensenergie weer volop stromen. Je gaat leren hoe het chakra systeem werkt en functioneert. Je leert de belangrijkste eigenschappen van ieder chakra en hoe je ieder chakra met klank kunt activeren en balanceren. Door middel van soundhealing, meditaties en visualisaties maken we een reis door de chakra’s.

Dag 3:
Klank en Coaching: Tijdens deze 1-daagse cursus dag leer je hoe je coaching kunt integreren bij het geven van behandelingen met klank en trilling. Je leert op verantwoordelijke en doelgerichte wijze de coaching te gebruiken voor individuele begeleiding naast de behandeling. Diverse mogelijkheden van coaching komen aan bod. Je gaat met gedegen kennis naar huis, waardoor jouw behandelingen nog meer diepgang kunnen krijgen en je de cliënt beter op weg helpt naar bewustwording. Tijdens de cursus ga je met technieken aan de slag die ook jou inzichten geven. Een win-win voor jou en je cliënt.

Tijdens de cursusdag bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een klankschaal. Dit wordt jouw heilig instrument. De klankschalen worden met zorg uitgezocht en getest. Kwaliteit is hierin van uiterst belang. Mocht je al zelf een klankschaal hebben, dan kun je deze meenemen en kan ik deze voor je testen.

Data

vrijdag 7 februari, vrijdag 14 februari en vrijdag 28 februari 2020.

Lestijden

09:30 tot 16:30 uur

Locatie

Klooster Zwolle 

Kosten

€ 99,- per dag |  3 dagen = 297,-

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het Inschrijfformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Waarom kiest u voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.