Personality Neuroscience, de Big Five en het Enneagram

Ontdek hoe je eigen persoonlijkheid interacteert met die van je cliënten.

Tijdens deze lesdag leer je hoe je iemands persoonlijkheid in kaart brengt op basis van het Enneagram. Verder leer je welke problemen typisch voorkomen bij welk type en hoe je daar op basis van het Enneagram het beste tot een oplossing komt. Daarnaast kijken we ook naar de relatie tussen persoonlijkheidsstoornis en persoonlijkheid.

Dit alles wordt gedaan aan de hand van Personality Neuroscience, het wetenschappelijk onderzoek van Collin DeYoung. DeYoung heeft een cybernetische Big Five theorie en laat in zijn onderzoek zien dat persoonlijkheid voortkomt uit de biologische structuur van het brein. Tijdens deze workshop leer je hoe je het eeuwenoude Enneagram goed doorgrondt door gebruik te maken van de Big Five theorie voor persoonlijkheid en Personality Neuroscience.

 

Docent
NLP Master Trainer Joost van der Leij, auteur van vele boeken waaronder drie boeken over het Enneagram, de Big Five en Personality Neuroscience. Joost van der Leij onderwijst als gastdocent Personality Neuroscience aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bekijk ook zijn website: www.joostvanderleij.nl

Voor wie
Je eigen persoonlijkheid begrijpen en doorgronden is zo belangrijk dat dit onderwerp iedereen aanspreekt. Tegelijkertijd geldt dat wanneer je met mensen werkt als therapeut of als CAM zorgverlener, het helemaal belangrijk is te snappen hoe iemand in elkaar steekt. Persoonlijkheid verschilt zoveel van mens tot mens dat het cruciaal is om iemand steeds op haar eigen manier aan te spreken.

Programma

10.00 – 11.00 Introductie Personality Neuroscience, de Big Five en het Enneagram.

11.00 – 13.00 Interactieve quiz over hoe je je eigen persoonlijkheidstype en dat van anderen ontdekt.

13.00 – 14.00 Lunchpauze

14.00 – 15.00 Hoe het Enneagram zich verhoudt tot de Big Five theorie van persoonlijkheid.

15.00 – 16.00 Typische psychische en gedragsproblemen van elk type en hoe je dat met het Neurogram®, de neurologische versie van het Enneagram, oplost.

16.00 – 17.00 Persoonlijkheidsstoornissen en hun verhouding met de persoonlijkheidstypes.

Ter voorbereiding lezen we Cybernetic Big Five Theory van DeYoung. Ook kun je alvast zelf je eigen persoonlijkheidstype ontdekken door de Neurogram app te downloaden uit de appstore (zoek op Neurogram om de app te vinden).

Data en lestijden
Donderdag 13 September 2018
10:00 – 17:00 uur

Locatie
University College Utrecht (UCU) onder voorbehoud
Campusplein 16
3584 ED UTRECHT
routebeschrijving

Tarief:
€80,-euro vrij van BTW. Alle deelnemers krijgen een gratis exemplaar van het boek “Het Neurogram®, je persoonlijkheid neurologische verklaard met het Enneagram” van Joost van der Leij.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding: via het aanmeldformulier.
Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.