Wat ben jij kwijt? Begeleiden bij verlies

 

Wat ben jij kwijt? Begeleiden bij verlies

Wat ben jij Kwijt?

Een bijscholing voor therapeuten die cliënten willen begeleiden bij verlies.

Ieder mens maakt verliezen mee, en komt vaker voor dan je denkt. Er zijn namelijk vele vormen van verlies. Rouwen is het noodzakelijke antwoord op een verlieservaring en is een dynamisch proces van heen en weer slingeren tussen verlies en herstel. Dat is een individuele weg met zijn eigen tijd en tempo. Rouw wordt op den duur minder zichtbaar en kan weer gereactiveerd worden door nieuwe verlies- en geluks- ervaringen. Cliënten zijn gebaat met hulpverleners die de moed hebben om liefdevol te durven doen wat nodig is.
Verliesbegeleiding kun je beschouwen als een zoekproces naar de ingang zodat je het proces in beweging kunt brengen.
Het zien van rouw bij anderen kan je raken in je professionele hart. Van jou wordt gevraagd of je bereid bent om je levenservaringen te onderzoeken en te verkennen hoe ver jij wilt gaan in je begeleiding.

Noor Verheul

 

Transitiecoach, rouwbegeleider en trainer
Sinds 2000 werk ik vanuit Brucka; praktijk voor levensvragen.
Ik ervaar mensen als inspirerend en mijn werk als creatief. Mijn kennis, werk- en levenservaring bevindt zich tussen coaching – psychosociale – geestelijke ondersteuning met specialisatie verlieskunde. Ik volg nog altijd bijscholingen op het gebied van levenskunde en kan daardoor putten uit verschillende methodieken. Als trainer, docent en supervisor ben ik 20 jaar verbonden geweest met psychosociale opleidingen. Als nazorgconsulent werkte ik voor diverse uitvaartorganisaties. Momenteel ben ik tevens werkzaam in de begeleiding van mensen met dementie; individueel en in het logeerhuis voor respijtzorg.

Vanuit Brucka geef ik bijscholingen verliesbegeleiding.
Website docent: www.brucka.nl
Linkedin Noor Verheul:

Voor wie

De themadag is bestemd voor CAM therapeuten die cliënten willen ondersteunen als verborgen rouw zichtbaar wordt of als zijn aangeven vast te zitten in hun proces.

Instapvoorwaarden: CAM therapeut

Programma

Op deze dag gebruiken we een model uit de Verlieskunde om de theorie te bespreken. Je leert een impact-coping-support analyse maken. De theorie koppelen we aan een expressieve werkvorm, reflectie en gesprek
Impact: over de grenzen van normale en complexe rouw
Coping: hoe gaat iemand om met zijn verlies
Support: hoe ziet het netwerk eruit en is deze adequaat

Na deze dag heb je verdiepend inzicht in de gevolgen van een verlies en de duur van een rouwproces. Je hebt handvatten hoe je de (verborgen) rouw van meerdere kanten kunt begeleiden en hoe jouw levenservaring daarin dienend kan zijn.

Data

zaterdag 28 maart 2020

Lestijden

09:30 tot 16:30 uur

Locatie

University College Utrecht (UCU)
Locke F
Campusplein 15
3584 ED UTRECHT
routebeschrijving

Kosten

€ 99,- voor zaterdag 28 maart 2020.

Na het afronden van de Bij- & Nascholing ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het Inschrijfformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Waarom kies je voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.