De Alliantie tussen VBAG en Instituut CAM

 

Bijscholingen aangeboden aan leden van VBAG

Na een goede tijd van voorbereiding is het zover: de alliantie op het gebied van de bijscholingen tussen de VBAG en Instituut CAM is een feit! Deze pagina is het resultaat van de input van alle aangeschreven opleiders die aangesloten zijn bij VBAG. Hieronder vind je het overzicht van de bijscholingen die ingebracht zijn door die opleiders. Een breed palet aan mogelijkheden geïnspireerd te worden in je ontwikkeling tot therapeut om op die manier een bijdrage te leveren aan het welzijn van ieder individu, niet in de laatste plaats jezelf.

Even praktisch: Het overzicht hieronder is in willekeurige volgorde. Per aanbieder is de titel, de opleider, de docent de locatie de kosten en een korte omschrijving gegeven. Uiteraard op basis van beschikbaarheid van de aanbieder. Bovenaan en onderaan het overzicht wordt een link gegeven naar de Microsoft-forms. Deze opent in een nieuw venster, zodat je rustig heen en weer kunt bladeren tussen de tabbladen om een overwogen keuze te maken. Instituut CAM draagt zorg voor het doorgegeven van de gegevens naar de opleiders.

 

Overzicht

Instituut CAM

Vrijdag 13 september
Vrijdag 20 september
Vrijdag 4 oktober
Vrijdag 25 oktober
Vrijdag 15 november
Vrijdag 13 december

De 6 dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 16:30 uur.

Rode Kruis Gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT

€ 565,-

SPIRITUELE ORIËNTATIE BEGINNERSCURSUS

De 6 lesdagen gaan over de spirituele wereld, wat er is, hoe je het benoemd.
Wat bestaat er eigenlijk allemaal en hoe gaan we daar mee om.
Kortom een echte oriëntatie cursus om uit te zoeken waar jouw echte talenten zijn. Je kunt bewust of onbewust jouw spiritualiteit uitdragen.
Ook mooi om te weten hoe je daar straks mee verder kunt.
Er wordt veel praktijk gegeven.

 

Malva opleidingen

Donderdagen 5 september, 19 september, 3 oktober 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

€ 415,-

Gevoelsontwikkeling en haptonomie Hans Kamps

Er komen een aantal praktische methoden aan bod die je meteen kunt toepassen in jouw praktijk, zoals de basisprincipes van de haptonomie, het haptonomisch drieluik, haptonomisch ademhalen, onderscheid tussen gevoel en emotie.

Academie Energetische Geneeskunde

2 oktober 2024

Kaaphoorndreef 66, Utrecht

60,-

Jouw helende handen – Merel de Waard

Workshop energetische therapie voor beginners en gevorderden. Nieuwe en oude technieken, uitwisselen, oefenen en opnieuw inspiratie opdoen.

Praktijk Innerlife

24 september 2024

Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella

€ 145,-

Trauma en Hechtingsproblematiek –Jacqueline Snelder

Hechtingsproblematiek kan te maken hebben met trauma opgelopen in de vroege jeugd, in deze workshop werken we deze begrippen, je leert hechtingsproblematiek te herkennen en het onderliggende trauma te herkennen. In praktische zin kan koppelen aan traumahealing bij de cliënt.
KTNO K9446

Instituut voor Kleurenpunctuur

6 en 7 september 2024

 

Online

 

255,-

Basisseminar Kleurenpunctuur voor therapeuten – Praveeta Timmerman

 

Kleur is het zichtbare deel van licht. Kleuren hebben dezelfde kenmerken als het licht zelf en daarmee ook specifieke therapeutische eigenschappen. Kleurenpunctuur volgens Peter Mandel combineert de kennis over de werking van licht en kleur met o.a. de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde.

IKEV

 9 juli. @ 09:30 – 16 juli. @ 16:30 at IKEV Zuid (Gilze) € 425,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) excl. overnachting en ontbijt (in overleg) 

 3 sept. @ 09:30 – 10 sept. @ 16:30 at IKEV Oost (Bornerbroek)  € 425,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

 25 & 26 sept. @ 09:30 – 16:30 at IKEV Centraal (Overberg)  € 575,- per persoon incl. overnachting All-inn vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

 23 sept. @ 09:30 – 30 sept. @ 16:30 at IKEV Veluwe (Beekbergen)  € 425,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

 25 sept. @ 09:30 – 26 sept. @ 16:30 at IKEV Zuid (Gilze)  € 425,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) excl. overnachting en ontbijt (in overleg) 

Prenatale Hechting en BasisvertrouwenRosalynn Schippers (Zuid), Esther Iepema  (Oost), Baukje Fortuijn/Co-docent (Centraal), Lisa de Kruijf & Lisanne Corpeleijn (Veluwe)

Tijdens de opleiding wordt er diep ingegaan op de prenatale en postnatale hechtingstheorieën. We ontdekken welke sporen de overlevingsmechanismen en de polyvagale theorie het nalaat op ons basisvertrouwen. Diepliggend trauma en lichaamsuitdrukkingen worden uitgeleerd. Naar wens kan er een paard ingezet worden om eigen pre- en postnataal proces te ontdekken. 

Malva opleidingen

zaterdag 28 september 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

€ 135,-

Regressietherapie en transformatie – Hans Kamps

Tips voor regressietherapie, regressie via de stem, regressie via het basischakra, rebirthing als regressietherapie en het eenvoudig transformeren van emoties en trauma. We gaan niet expliciet terug naar vorige levensproblematiek, maar werken met gebeurtenissen uit dit leven.

Instituut CAM

11 oktober 2024

 

Rode Kruis Gebouw, Koningsweg 2, 3582 GE UTRECHT

€ 125,-

Communicatie met huisartsen – Michelle Burer

Hoe kan je de communicatie bevorderen tussen jou, als individueel complementair behandelaar en een huisarts?.
Hoe kan je de huisarts adequaat informeren over jouw complementaire behandeling, ten behoeve van de client/patiënt? Welke taal dien je te spreken om tot afstemming te komen? En hoe onderhoud jij de relatie met de huisarts zodat er meer bekendheid gecreëerd wordt en er meer cliënten gebruik kunnen maken van de diensten die jij aanbiedt.

Aan het einde van deze dag:
– Heb je globale kennis van een huisartsenpraktijk
– Heb je kennis van de manieren om effectief te communiceren met een huisarts
– Ben je op de hoogte van de regels en richtlijnen bij communiceren met huisartsen
– Weet je welke kanalen hij/zij kan gebruiken
 – Ga je naar huis met een concept voor een persoonlijk ‘actieplan’ richting huisartsen!

IKEV

28, 29 aug. 9/10 nov. 28 dec. @ 09:30 – 16:30 at IKEV Centraal (Overberg), 14 & 28 jan. en 4 feb. – Vrouwen 3- luik 

€ 425,- per persoon incl. overnachting All-inn vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

Tantraleer als o.a. relatietherapieBaukje Fortuijn/Nicolien de Vries 

 Je leert met tantraleer individuen of koppels opnieuw te verbinden en te hechten aan zichzelf of elkaar. Dit door middel van lichaamsgerichte interventies. Tantra is voor ons zachte zelfliefde zonder lust of behoeftigheid op seksueel vlak. Modules zijn los te volgen en vormen een basis aan tantraleer voor in je eigen praktijk. 

Academie voor Psychodynamica


26 &27 november 2024

 

Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

 

€ 460,-

EMDR – Cor van Ewijk

EMDR is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken. Daarnaast kan deze methode ook effectief ingezet worden bij angstklachten, rouwverwerking, gebrek aan zelfvertrouwen, verslavingen en chronische pijn.

Naast het werken met het EMDR protocol worden ook het Fobieprotocol, het Verslavingsprotocol en Intergratieve Trauma Therapie (ITT) behandeld.

Bloesem Remedies Nederland

Telkens op zaterdag: 7 september 2024, 12 oktober 2024, 9 november 2024, 7 december 2024, 25 januari 2025, 22 februari 2025, 22 maart 2025, 12 april 2025, 10 mei 2025, 14 juni 2025

Horst, Meterik, De3Vrouwen.

€ 1640,-

Dagopleiding Bloesemtherapie 2024/2025 – Bram en Inske Zaalberg

Wat zijn bloesemremedies? Achtergronden. Hoe worden bloesemremedies gemaakt. Hoe werken ze. De afstemming op planten. Achtergronden en inzichten in de plantenwereld. De vorm en structuur. Spiegels, achtergronden en werking. Bloesemremedies uitzoeken, zowel voor jezelf als anderen. Verschillende thema’s zoals angst en verdriet. De innerlijke therapeut, de basis van je praktijk.

Academie voor Psychodynamica

 

7 & 8 oktober 2024

 Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

 

€ 460,-

Relatietherapie  – Cor van Ewijk

De Bejegeningsmethode is een moderne en diepgaande communicatietechniek, gericht op het onderzoeken en uitwerken van relatieproblemen. Deze methode is ontwikkeld door de Belgische filosoof en psycholoog Ferdinand Cuvelier.
Binnen relaties kunnen we op verschillende manieren met elkaar omgaan: in harmonie, in conflict of afstandelijk. Vaak zijn wij ons niet bewust van hoe wij ons naar de ander gedragen. Op de Axenroos wordt duidelijk welke communicatiepatronen wij inzetten om de ander te beïnvloeden. De Axenroos leert ons hoe wij oude gedragspatronen binnen relaties kunnen vervangen voor nieuwe gedragspatronen welke de relatie ‘deugd’ doen.

Instituut voor Kleurenpunctuur

23 en 30 oktober, 6 en 13 november 2024

 

Online

 

€ 470,-

Licht op de Voet – Praveeta Timmerman

Kleur- en lichttherapiecursus, speciaal voor voetreflexzonetherapeuten. Naast de bekende voetreflexzones volgens Hanne Marquardt, leer je nog andere zones die behandeld kunnen worden bij pijn en diverse klachten. In de cursus leer je zowel de theoretische achtergrond als de praktische kant van de werking van licht en kleur op de voet.

IKEV

 5 nov. @ 09:30 – 19 nov. @ 16:30 at IKEV Oost (Bornerbroek) 3- daagse– Docent Esther Iepema € 545,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

 11,12 en 13 nov. @ 09:30 – 19 nov. @ 16:30 at IKEV Centraal (Overberg) 3- daagse– Docent Baukje Fortuijn/Co-docent € 645,- per persoon incl. overnachting all-inn vrij gesteld van BTW (CRKBO)

 Hechting, Relatie & Seksualiteit Module – Docent Esther Iepema (Oost) / Baukje Fortuijn/Co-docent (Centraal)

 Werk je graag met thema’s zoals relatie, hechting en seksualiteit? Kom je dan bijscholen met lichaamsgerichte interventies binnen dit onderwerp. Er wordt ook ingegaan op speciale hulpvragen zoals seksueel geweld/misbruik, trauma, seksverslaving. De docent biedt handvaten aan om het onderwerp seksualiteit te kunnen openen via interventies of energetische interacties. 

IKEV

 29 augustus @ 09:30 – 30 augustus @ 16:30 at IKEV Zuid 2- daagse retraite Docent Rosalynn Schippers € 580,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) excl. overnachting en ontbijt (in overleg) 

 17 september @ 09:30 – 1 oktober @ 16:30 at IKEV Oost 3 losse dagen Docent Esther Iepema € 580,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

 18 november @ 09:30 – 19 november @ 16:30 at IKEV Zuid 2- daagse retraite Docent Rosalynn Schippers € 580,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO) excl. overnachting en ontbijt (in overleg) 

CREF- EMDR ModuleRosalynn Schippers (Zuid), Esther Iepema (Oost)

Meer specialisme over angst, paniek aanvallen, depressie, PTSS, nachtmerrie’s en het behandelen van vele andere traumaproblematiek met CREF-EMDR. De polyvagale theorie komt voorbij in combinatie met lichaamswerk. Het is met name gericht op de interactieve en praktische uitvoer. Mooie bijscholing wanneer je je vakgebied wil uitbreiden of opfrissen. 

Instituut CAM

12 oktober 2024

 

Rode Kruis Gebouw, Koningsweg 2, 3582 GE UTRECHT

€ 125,-

In harmonie door kloptherapie – Jan Neuteboom

Emotionele vrijheid door trommelen op de meridianen

In deze module ervaar je hoe het is om te werken met de EFT methodiek, ‘emotional freedom therapy’ om trauma en sentimenten te verwerken en om te vormen tot een neutrale herinnering.
De emotionele lading van traumatische gebeurtenissen en herinneringen wordt geneutraliseerd door de hiermee samenhangende stressreactie te ontkoppelen.

De relaxatierespons wordt gestimuleerd door het zachtjes kloppen op een aantal acupressuurpunten op de lichaam meridianen. Wanneer er gelijktijdig wordt geconcentreerd op een stressvolle of traumatische ervaring zal de stressrespons uitdoven.

Deze methodiek ontkoppelt de geconditioneerde stressrespons van de trigger door een her conditionering van de Amygdala kern in het Limbische systeem, het deel van de hersenen waar emoties gegenereerd en gereguleerd worden

Instituut voor Kleurenpunctuur

4 november 2024

Online

 

€ 125,-

Gezichtsbehandeling met kleur- en lichttherapie – Praveeta Timmerman

Deze onderwerpen komen aan de orde:
Werking van licht en kleur voor lichaam, ziel en geest.
Theoretische achtergrond van de kleurenpunctuur
Fysionomie (analyse en behandeling van gelaatsuitdrukkingen)
Behandeling van het gezicht met het gezichtskleurenmasker
Anti-rimpelbehandelingen

Academie voor Psychodynamica


4 & 5 november 2024

Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

 

€ 460,-

Voice Dialogue – Annette Weers

Voice Dialogue is de meest geëvolueerde vorm van deelpersoonlijkheden therapie. Een methode voor training in zelfbewustzijn en zelfreflectie, maar ook een zeer bruikbaar
instrument binnen relatietherapie. Voice Dialogue is een manier om in gesprek te komen
met onze innerlijke stemmen.

Malva opleidingen

zaterdag 28 september 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

€ 135

 Regressietherapie en transformatie – Hans Kamps

Inhoud: Tips voor regressietherapie, regressie via de stem, regressie via het basischakra, rebirthing als regressietherapie en het eenvoudig transformeren van emoties en trauma. We gaan niet expliciet terug naar vorige levensproblematiek, maar werken met gebeurtenissen uit dit leven.

Academie Energetische Geneeskunde

18 – 20 oktober 2024

Kaaphoorndreef 66, Utrecht

575,-

Drie dagen duiken in de energetische geneeskunde – Merel de Waard

Ben jij ook razend nieuwsgierig naar de wetenschap achter energetische behandelwijzen? En wil je dan het liefst ook meteen ervaren wat je leert, zodat je er letterlijk en figuurlijk ‘feeling’ mee krijgt? Dan is deze cursus voor jou.

Praktijk Innerlife

25 september 2024
Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella
 

€ 145,-

Trauma en Schaduwwerk – Jacqueline Snelder

In deze workshop gaan we schaduwwerk koppelen aan traumahealing en leer je hoe ze samen gebruikt kunnen worden om trauma bij de cliënt te behandelen in de therapeutische setting. Copingstrategieën houden ook verband met negatieve schaduwkanten binnen onze persoonlijkheid die minder goed bewust kunnen worden omdat het moeilijk en pijnlijk is deze te ontdekken. Hoe je die op een liefdevolle wijze toch onder de aandacht brengt kan je helpen als therapeut om de client stappen in het proces te laten nemen.

KTNO K9439

Academie Energetische Geneeskunde

25 november – 20 januari

Kaaphoorndreef 66, Utrecht

300,-

Case reports schrijven voor complementair therapeuten – Nancy Strybol, Wilma Bijl en Merel de Waard

Leer hoe je jouw casussen kunt beschrijven ten behoeve van publicatie en onderzoek.

Praktijk Innerlife

25 september 2024
Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella

 

€ 145,-

Trauma Healing Schaamte en schuld –  – Jacqueline Snelder

Deze workshop gaat dieper in op aspecten van schaamte en schuldgevoelens rondom opgelopen trauma, hoe kan je als therapeut daar mee gaan werken met de cliënt. Deze emoties hebben een belangrijke functie in het juist waarnemen van situaties als “veilig” of “Onveilig). Je leert tools om de client te helpen zien waarom deze gevoelens zijn ontstaan en hoe hij of zij schaamte en schuld kan loslaten om dieper bij de eigenwaarde en zelfliefde te kunnen komen.

KTNO K9438

Bloesem Remedies Nederland

14 november 2024 (hele dag), 28 november 2024 (hele dag), 12 december 2024 (alléén de middag)

Horst, Meterik, De3Vrouwen.

€ 320,-

Schüssler Celzouten Basiscursus Gezichtsdiagnose (2,5 dag) – Bram en Inske Zaalberg

Hoe werken de celzouten en hoe gebruik je celzouten. Waardoor ontstaan er tekorten? Celzouten gebruiken voor thuis en in de praktijk. De gezichtsdiagnose van 14 celzouten. Bespreking van 14 celzouten. De dosering. De reacties. De geestelijke achtergronden en energetische werking. Het uitwendig gebruik. Uitzoeken van celzouten volgens de gezichtsdiagnose.

Praktijk Innerlife

17 september 2024
 

Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella

€ 145,-

Workshop over de Ayurveda lifestyle – Jacqueline Snelder

Hoe je in je dagelijkse leven Ayurvedische middelen kan inzetten die bijdragen aan een heilzame en gezonde leefstijl.Je leert de dagelijkse routine uit de Ayurveda ; een proces van meditatie, gezonde voeding en leefstijl tips.

KTNO K9426  

Academie voor Psychodynamica

15 & 16 oktober 2024

Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

€ 460,-

Burn-out en stress – Beatrix Baron

Een praktijkgerichte tweedaagse training over de behandeling van Burn-out gebaseerd op een holistische benadering. Binnen de holistische aanpak wordt uitgegaan van zes herstelfactoren die elkaar beïnvloeden. Het gaat om acceptatie, balans tussen inspanning en ontspanning, contact met lichaam en hart, stofwisseling, steun en zelfinzicht. Tijdens de training komen naast deze herstelfactoren ook onderwerpen aan bod als ‘wat is een burn-out’, de kenmerken van de intake, re-integratie, energie-herstel als eerste prioriteit, contact met werkgevers en bedrijfsartsen en preventie van herhaling. Korte theoretische toelichtingen worden afgewisseld met praktijkoefeningen.

Praktijk Innerlife

 7 t/m 11 oktober 2024
 

Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella

€ 725,-

Ayurveda Massage Cursus – Jacqueline Snelder

Je leert in deze cursus precies hoe je de Ayurvedische massage doet en je leert over de achtergrond van deze massage. De cursus bestaat uit vijf lesdagen, in die dagen ga je gelijk in de praktijk leren masseren. Er zijn momenten tijdens deze 5 dagen waarin je de theoretische kennis leert, en je krijgt een reader/handout waarin alle kennis staat die je nodig hebt voor de ayurvedische massage. Na de vijfcursus dagen ben je in staat om zelf de massage toe te passen, en heb je kennis over de theorie en achtergrond, waardoor je begrijpt hoe en waarom deze massage werkt.

KTNO: K9429

Instituut CAM

22 november 2024

 

Rode Kruis Gebouw, Koningsweg 2, 3582 GE UTRECHT

€ 125,-

Systemisch werken en familieopstellingen – Maria Vendrik

Systemisch Werk / Familieopstellingen

We leven in diverse systemen, als werk, familie, woonomgeving. Op deze scholing dag gaan we diverse thema’s uit deze systemen beleven door het op te stellen in de ruimte. We zullen diverse werkvormen gebruiken die je later ook in je eigen praktijk zou kunnen toepassen.

Vita Opleidingen B.V.

Vrijdag 13 december 2024

Vita Opleidingen B.V., Gildenveld 49-53, 3892 DD Zeewolde of online

€ 115,00 inclusief lesmateriaal

Verandermanagement & Motivatie – De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts

Een lichamelijke of mentale ziekte kan leiden tot gedragsverandering maar werken aan het herstel hiervan vraagt ook gedragsverandering en het doorbreken van patronen en opvolgen van adviezen. Motiveren en veranderen van situaties vraagt specifieke aandacht en vaardigheden van de therapeut om duurzame veranderingen te creëren die leiden tot positieve gezondheidsresultaten.

Welkin Kinesiologie College

9 en 30 september en 14 oktober 2024 (maandagen)

Of

4 en 18 november en 9 december 2024 (maandagen)

Of

15 januari, 5 februari en 5 maart 2025 (woensdagen)

Bilthoven

539,-

Welkin Coach Methode, level 1 (kinesiologie) – Annabelle Rijntjes

Als therapeut wil je de diepte in met je cliënten zodat je écht een stap verder komt. Met de Welkin Coach Methode leer jij kinesiologietechnieken waarmee je een laagje dieper gaat. Die cliënten waarbij je steeds dacht: ik kom er nét niet, die help je dan ook verder.

Upledger-Barral Instituut Nederland

11 – 14 september en 11 – 12 oktober 2024 of

27 – 30 november 2024 en 17 – 18 januari 2025

De Bilt
 

€ 795,-

Craniosacraal therapie 1 – Cathy Goeman of Laurent van der Kraats

Ontdek de fascinerende fascie.
In deze 6-daagse leer je wat neutraal aanraken is en het bindweefsel (de fascie) van het lichaam te onderzoeken en behandelen. Zo opent zich ook voor jou een prachtige wereld waarin je kunt werken met de oorzaken van klachten, die ontstaan zijn door spanning in de fascie.

Vita Opleidingen B.V.

Vrijdag 15 november 2024  

Vita Opleidingen B.V., Gildenveld 49-53, 3892 DD Zeewolde of online

€ 115,00 inclusief lesmateriaal

Verslaving en verslavingsgedrag – De heer drs. R.B.E.M. van Nistelrooij, Arts

Verslaving is een groeiend probleem binnen de samenleving. Denk  o.a. aan drugs, alcohol, medicijnen, games. Ligt de oorzaak in een lichamelijke ziekte of in de psyche? Dit college behandelt de psychische mechanismen van verslaving  en er wordt gekeken naar de neurobiologische processen die een rol spelen bij verslaving en verslavingsgedrag.

Academie voor Psychodynamica

20 & 21 november 2024

Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

€ 460,-

Innerlijk Kindwerk – Nicole van Leeuwen & Mark de Waard

Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Ervaringen uit de kindertijd die onprettig zijn geweest kunnen in het heden zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met b.v. je spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of genieten. Om weer toegang te krijgen tot deze kwaliteiten in je leven is het vaak nodig om de oorzaak van de pijn, het “gewonde kinddeel”, te ontdekken en te verwerken. Tijdens deze module wordt een sfeer van veiligheid, acceptatie en steun gecreëerd,
waardoor er vanuit het innerlijke kind weer ruimte en vertrouwen is om te helen. Veel cliënten hebben gewonde kinddelen en om deze cliënten goed te kunnen begeleiden dienen we eerst onze eigen delen te helen.

Instituut voor Kleurenpunctuur

15 november 2024

 

Online

 

€ 125,-

9 Star Ki Astrologie en I Ching binnen de kleurenpunctuur – Praveeta Timmerman
Er zijn cycli van Ki (energie) van 9 jaar en 9 maanden. Ze hebben effect op de emotionele en lichamelijke ontwikkeling.

Je leert
– de getallen van deze negen ‘sterren’ te berekenen
– Acupunctuurpunten te behandelen met kleur en licht, die verband houden met deze negen ‘sterren’.

Upledger-Barral Instituut Nederland

16 – 17 september 2024
De Bilt
 

€ 395,-

Systemisch werk: Plek innemen – Ingrid Vlemmings

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Een opstelling zegt niet wat je moet doen maar het kan iets in jou in beweging zetten.

Upledger-Barral Instituut Nederland

11 – 14 september en 11 – 12 oktober 2024 of

27 – 30 november 2024 en 17 – 18 januari 2025

De Bilt
 

€ 795,-

Regressietherapie en transformatie – Claudia Hogeweij

Tips voor regressietherapie, regressie via de stem, regressie via het basischakra, rebirthing als regressietherapie en het eenvoudig transformeren van emoties en trauma. We gaan niet expliciet terug naar vorige levensproblematiek, maar werken met gebeurtenissen uit dit leven.

Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 99,50

Aromatherapie deel 1 – Yvonne Schreurs-Tauber

Aromatherapie maakt gebruik van een eeuwenoude kennis die m.b.v. essentiële oliën de gezondheid van de mens kan bevorderen.

De cursus gaat in op de fysieke en psychische componenten en de ondersteuning met essentiële oliën bij ongemakken en ontwikkelde (ziekte)patronen en het zelf herstellend vermogen van mens.

KTNO reg. Nr. K9256  

Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 99,50

Bloesem therapie Basiskennis deel 1

 – Yvonne Schreurs-Tauber

Deze cursus behandelt specifiek de remedies van Edward Bach. De remedies bieden een natuurlijke oplossing om mentale klachten aan te pakken en positieve punten te versterken met behulp van helende plantenextracten uit bloesems, bloemen, kruiden en knoppen.
De cursus omvat 4 lessen en een mooi (digitaal) naslagwerk.

KTNO reg. Nr. K13224  

IKEV

1 juli – 5 juli @ 09:30 – 16:30 at IKEV Centraal (Overberg) 

 € 2950,- per persoon incl. overnachting All-inn vrij gesteld van BTW (CRKBO) 

CREF-Methode Behandelaar met PaardenBaukje Fortuijn/Rosalynn Schippers 

 De CREF-methode is een populaire methode waar veel vraag naar is vanwege het specialisme; hechtingsproblematiek. Daarnaast is het werken met paarden een prachtige aanvulling. Traumawerk, systeem/familieopstellingen met paarden en veel meer interventies, zitten allemaal in deze retraiteweek. Geen trucjes om te fixen maar leren om alles er te mogen laten zijn. 

Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 69,50

MBK Endocriene stelsel en de schildklier – Yvonne Schreurs-Tauber

Deze cursus gaat in op de anatomie en fysiologie van het endocriene systeem. De werking van de schildklier, de basisbouwstoffen en de ondersteunende stoffen krijgen extra aandacht en bovendien worden een aantal verstorende factoren besproken incl. enkele orthomoleculaire substanties die bij verstoring kunnen ondersteunen in de regulatie.

KTNO reg. Nr. K12253 

Malva opleidingen

zaterdagen 2 november, 16 november, 30 november en 14 december 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

545,-

Psychopathologie en energetische ondersteuning – 4 dgn – Hans Kamps

De reguliere indeling van psychische stoornissen volgens DSM-5 komt aan bod en dit wordt verrijkt met complementaire inzichten! Een aantal aandoeningen worden in een holistisch kader geplaats waarbij we dieper ingaan op mogelijk energetische, psychische en zielkundige aspecten en achtergronden en welke energetische behandelingen je daarbij kunt inzetten.

Instituut voor Kleurenpunctuur

8 november 2024

 

Online

 

€ 125,-

Meridianen met kleur en licht – Praveeta Timmerman
Meridianen zijn licht-geleidingskanalen in het lichaam. Ze zijn al duizenden jaren bekend vanuit de TCM en acupunctuur. De grote verdienste van Peter Mandel, de grondlegger van Kleurenpunctuur, is geweest om de acupunctuurpunten ook te gaan behandelen met kleur en licht.

Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 69,50

MBK Hart & Vaten – Yvonne Schreurs-Tauber

Deze cursus geeft een korte herhaling van de AFP van het circulatiestelsel op een manier waardoor meer inzicht ontstaat tussen de relaties van hart en vaten met de rest van het lichaam waardoor meer inzicht de behandeling op het circulatiestelsel en ondersteuning in het adviseren van voeding en suppletie.

KTNO reg. Nr. K9362

Malva opleidingen

woensdag 4 december 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

€ 135,-

De 5 Nevenchakra’s – Hans Kamps

Naast de 7 hoofdchakra’s die vooral geestelijk ingesteld zijn, bevinden zich in het lichaam ook 5 nevenchakra’s. Deze zorgen voor stoffelijke energie. Hoe deze werken, op welke organen en hoe je ze kunt versterken leer je op deze dag. Iets wat iedere fysiotherapeut, voetreflextherapeut en energetisch therapeut zou moeten weten!

Upledger-Barral Instituut Nederland

14 – 16 oktober 2024
De Bilt
 

€ 525,-

Trauma en regulatie 1 – Desirée Buskens en Catharina van Deelen

Onder stress neemt je primitieve brein veel sneller de regie over dan je zou willen. Hoe meer stress of hoe meer trauma je in je leven gekend hebt, hoe meer moeite om grip te houden.
In deze cursus leer je traumatische reacties herkennen en reguleren. Je leert werken met de window of tolerance.

Upledger-Barral Instituut Nederland

20 – 22 november 2024
De Bilt
 

€ 525,-

Trauma en regulatie 2 – Desirée Buskens en Catharina van Deelen

Het onmisbare vervolg op Trauma 1. Verdieping in het reguleren en het werken met trauma, door onderscheid te maken tussen volwassen en traumagerelateerde delen. Na deze cursus kun je de draagkracht van mensen met trauma vergroten en hen helpen om trauma’s te verwerken. 
Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 69,50

MBK Immuunsysteem en Infecties –

Yvonne Schreurs-Tauber

De kennis van de werking van het immuunsysteem als reactie op infecties is een basiskennis voor elke therapeutische inzet om de gezondheidstoestand van de mens te verbeteren en/of een andere toegepaste therapie te ondersteunen.

De cursus gaat in op de diverse fysieke reacties binnen het lichaam, diagnostiek en mogelijke oplossingen.

KTNO reg. Nr. K11831 

Malva opleidingen

Donderdag 26 september 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda
 

€ 135,-

Regressietherapie en transformatie – Claudia Hogeweij

Tips voor regressietherapie, regressie via de stem, regressie via het basischakra, rebirthing als regressietherapie en het eenvoudig transformeren van emoties en trauma. We gaan niet expliciet terug naar vorige levensproblematiek, maar werken met gebeurtenissen uit dit leven.

Academie Energetische Geneeskunde

11 september 2024 – 1 november 2024

Kaaphoorndreef 66, Utrecht

1200,-

Specialisatietraject energetisch traumatherapeut

Energetische traumabehandeling is een zachte, grondige methode om je cliënten te helpen in hun verwerkingsproces. We leren de methode van William Redpath, Trauma Energetics© en het rechtstreeks werken met blokkades, adem en energie.

Praktijk Innerlife

Start 11 september 2024 ( en data hierna maandelijks 1 les) 2 okt/ 30 okt/ 27 nov/18 dec/8 jan/22 jan/ 12 feb/12 maart/15 april/13 mei

 

Vitaalplein, Nieuwe Linie 200, 5264 PJ Vught Fort Isabella

 

€ 2250,-

Trauma Healing Begeleider – Jacqueline Snelder

Er is steeds aandacht voor het begrip Trauma: een ingrijpende gebeurtenis in ons leven. Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen vaak niet goed terugkeren naar het leven wat er voor het trauma was.
Inner Life Opleidingen biedt nu een 10-daagse cursus aan waarin je wordt opgeleid tot Traumahealing Begeleider. 
Als Traumabegeleider ben je in staat om er werkelijk te zijn voor cliënten met trauma, je hebt geleerd om te luisteren naar de verhalen die cliënten vertellen. Als begeleider kan je hieruit herkennen welke trauma pijn er is en je bent in staat als begeleider om vakkundig te werken met traumahealing zodat de cliënt in staat is om het trauma achter zich te laten en weer verder kunnen met hun oorspronkelijke leven!

KTNO K13044

Academie voor Psychodynamica

1 & 2 oktober 2024

Landgoed Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel

€ 460,-

Gestalttherapie – Martine Bleeker – Gerontoloog           

Stel je voor dat je in staat bent om op een dieper niveau contact te maken met jezelf, je
emoties en de wereld om je heen. Dat is precies wat Gestalttherapie mogelijk maakt.
Deze krachtige vorm van psychotherapie nodigt je uit om het heden volledig te
omarmen, bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, en verandering te omarmen.
      

Upledger-Barral Instituut Nederland

7 – 9 oktober 2024

De Bilt
 

€ 525,-

Binding – Catharina van Deelen

In deze ervaringsgerichte nascholing leer je van je eigen hechting en zet je persoonlijke stappen in je eigen bewustwordingsproces. We richten ons op het onderzoeken van het vertrouwen in jezelf en in de ander. Dit helpt je om een beter therapeutische relatie met je cliënten op te bouwen.

Yvonne Schreurs Coaching & Educatie

Hele jaar door

Online

€ 69,50

MBK Lever en OntgiftenYvonne Schreurs-Tauber
De cursus is een onderdeel van een serie E-learning cursussen als bij- en nascholing op het gebied MBK/vakinhoudelijke kennis voor de HBO Natuurgeneeskundige.
Deze cursus gaat over de anatomie en fysiologie van de Lever, enkele pathologie voorbeelden en de fase I en II ontgifting, aangevuld met orthomoleculaire adviezen.
KTNO reg. Nr. K11044  

Vita Opleidingen B.V.

Vrijdag 18 oktober 2024  

Vita Opleidingen B.V., Gildenveld 49-53, 3892 DD Zeewolde of online

€ 115,00 inclusief lesmateriaal

Time Management en Journal – De heer H. Kluitenberg           

Tijd managen is praktisch gezien niet altijd mogelijk. Wat wel mogelijk is, is anticiperen op gebeurtenissen die plaatsvinden. Dit college is gericht op controle krijgen over de eigen focus en het bewust sturen hiervan naar de doelen die men bereiken wil en de taken die men moet volbrengen.      

Upledger-Barral Instituut Nederland
6 – 8 januari 2025

De Bilt
 

€ 525,-

Hechting Catharina van Deelen

Lichaamsgericht werken met hechtingspatronen en overtuigingen in de therapeutische/begeleidingskundige relatie.
Door te werken met de belemmerende kernovertuigingen en die te transformerend tot kracht gevende overtuigingen kunnen diepe verlangens waarheid worden.

Malva opleidingen

donderdag 19 december 2024

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, 4811 EE Breda

€ 135,-

De invloed van licht, geluid en kleur op uw chakra’s  – Hans Kamps

Chakra’s zijn zeer sensitief. Ook licht, geluid en kleur hebben zo hun invloed. Je ervaart deze donkere dag voor kerstmis zelf een lichttherapie op 7 chakra’s, de invloed van muziekinstrumenten en toonsoorten om chakra’s te ontkrampen, de werking van verschillende kleuren op chakra’s.

Ervaar zelf het CAM instituut.

Nieuw! UWV erkent Instituut CAM als opleidingsinstituut.

Wij geven graag meer informatie: 06 - 288 744 05

Download - Les 1-Voeding

 

 

In deze les leer je veel over voeding en voedingstoffen. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 1- Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over gezondheid en ziekte. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 2 -Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over bloed en het lymfestelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Naslagwerk -Psychologische benaderingswijze

 

 

In deze les leer je psychologische benaderingswijze. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les5 -Bewegingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het bewegingsstelsel.

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 6 -Hart en vaarstelsel

 

 

In deze les leer je werken over hart en vaatstelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ademhalingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Nierstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het nierstelsel. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ontwikkelingspsychologie

 

 

In deze les leer je over ontwikkelingspsychologie. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Veroudering en sterven

 

 

In deze les leer je je over veroudering en sterven. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Testland

 

 

In deze les leer je over testland. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Etherische oliën

 

 

In deze les leer je je over etherische oliën. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Kinesiologie

 

 

Kinesiologie Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.