Didactiek voor het CAM-domein

 

Didactiek voor het CAM-domein; 3 dagen

Didactiek: de noodzaak om verantwoord onderwijs te kunnen ontwikkelen en verzorgen

Instituut CAM is continu bezig met het waarborgen van de kwaliteit en professionaliteit van afgestudeerde/startende beroepsbeoefenaars. Een belangrijk aandeel hierin is het regelmatig evalueren, en indien nodig corrigeren, van het aangeboden onderwijs. Mede hierdoor is de CPION-accreditatie voor de volledige opleiding behaald.

Ook biedt Instituut CAM Bij- en Nascholingen waarbij een hoog niveau de standaard is voor het volledige, CPION geaccrediteerde, aanbod. Met behalen van het NRTO-keurmerk ontving Instituut CAM waardering voor- en bevestiging van de kwaliteit van haar onderwijs.

Nu de verhoging van de kwaliteit van afgestudeerde/startende therapeuten is gewaarborgd en een stijgende lijn zal blijven vertonen, is het tijd voor een volgende stap. Om het onderwijs kwalitatief en onderwijskundig verder te verbeteren, heeft Instituut CAM de cursus Didactiek voor het CAM-domein ontwikkeld. Het is immers niet mogelijk om de kwaliteit van het aangeboden onderwijs binnen het CAM-domein te blijven verhogen, wanneer de ontwikkeling van de docenten niet meegroeit.

De 3-daagse cursus “Didactiek voor het CAM-domein” bestaat uit twee onderdelen: “Didactiek in de Praktijk” (2 dagen) en “Pedagogische houding van de docent“ (1 dag).

Voor wie

Ben je therapeut en wil je meer weten over de belangrijkste homeopathische middelen? Dan is dit je kans. Na de cursus kun je cliënten nog verder helpen door deze middelen in je praktijk praktisch toe te passen.

Programma

Didactiek: de noodzaak om verantwoord onderwijs te kunnen ontwikkelen en verzorgen.
De cursus “Didactiek voor het CAM-domein” bestaat uit twee onderdelen: “Didactiek in de Praktijk” en “Pedagogische houding van de docent“.

Didactiek in de Praktijk (2 dagen)
In dit praktische onderdeel leren de deelnemers (normaal gesproken zijn dit de docenten):

Onderwijs ‘ontwerpen’ en dat ontwerp om te zetten in een ‘les-schets’ met behulp van het “Didactisch Analyse Model”.
Zodat je de daadwerkelijke uitvoering van dat onderwijs kunt voorbereiden; 
Uitgevoerd onderwijs op de juiste wijze ‘toetsen’;
De rollen van de docent weet;
En kunt presenteren van het ontwikkelde onderwijs.
Dit onderdeel is maximaal interactief. De deelnemers krijgen de mogelijkheid om de lessen die zij reeds geven, of het onderwerp wat zij willen gaan verzorgen, zelf vorm te geven. Zij kunnen zo hun eigen onderwijs inrichten en kunnen hier na het afronden van de cursus, direct mee aan de slag.

Pedagogische houding van de docent (1 dag)
In dit onderdeel wordt specifiek ingezoomd op de docent die al les geeft- of nog gaat geven. Alles wat benodigd is voor het succesvol overdragen van kennis, wordt behandeld tijdens dit onderdeel.

Data

vrijdag 10 januari 2020, vrijdag 24 januari 2020 en vrijdag 7 februari 2020

Lestijden

09:30 tot 16:30 uur

Locatie

Rode Kruis gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten

€ € 395,- Inclusief digitale reader en certificaat.

Na het afronden van de Cursus ontvangt u een certificaat van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het Inschrijfformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Waarom kiest u voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.

Onze studenten vertellen

Marc van Leeuwen

"Net als de andere opleidingen van instituut CAM gaat mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut verder dan opleiden. Het gaat niet alleen over de opleiding zelf maar ook het combineren van het CAM veld met de reguliere zorg, dat steeds meer geaccepteerd wordt."

Loes van der Haar

"Ik rond mijn studie binnenkort af bij Instituut CAM. Ik heb er een goed gevoel over. De docenten zijn hele hartelijke en enthousiaste mensen, die graag met de student meedenken. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn laatste jaar met plezier kan afronden."

Jacqueline

"Op het Instituut C.A.M. krijg je niet alleen een dijk van een opleiding, maar kun je na het behalen van je diploma deel uitmaken van een gepassioneerde groep geaccrediteerde therapeuten en kun je jezelf eveneens aansluiten bij de Federatie CAM."