Filosofie en maatschappij

‘Burn-out bij millennials in filosofisch perspectief’

Het doel van deze cursusdag is om met behulp van de filosofie, maatschappelijke thema’s nader te verkennen en daardoor te begrijpen. De ‘andere manier’ van kijken naar ziekte en gezondheid vertoont veel raakvlakken met thema’s uit de filosofie. Nelly Sporre is van mening dat, wanneer je iets filosofisch over de wereld wilt vertellen, je je niet alleen moet richten op de filosofie. Ook de wereld dient in beschouwing genomen te worden.

Het ‘burn-out zijn’ van millennials is een zo’n maatschappelijk thema. Hoe komt het dat juist jongeren, die geacht worden in de kracht van hun leven te zijn, toch veel klachten krijgen. De medische wereld heeft er nog weinig antwoord op, meestal wordt er symptomatisch gehandeld en een psycholoog geraadpleegd.

Docent/Cursusleider
Nelly Sporre
LinkedIn Profiel van Nelly Sporre

Voor wie
Voor iedereen die zelf wil blijven nadenken in een wereld waar steeds meer door anderen voor ons wordt gedacht.

Programma
Op deze cursusdag laten we ons inspireren door filosofen en kijken we naar thema’s die van belang zijn voor ons dagelijks ‘zijn’. Zo bespreken we o.a. de begrippen; ‘vrijheid’, ‘tijd’ en ‘verbinding’ en gaan we op deze dag een ‘laagje dieper’. Kunnen we vanuit de filosofie aanknopingspunten vinden om de problematiek te duiden? Dit is dan ook het centrale thema van de cursusdag dat we, óók interactief, gaan bespreken.

Data
n.t.b.

Lestijden
09.30 tot 16.30 uur.

Locatie
Rode Kruis gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten
€ 75,- euro.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Bekijk hier het volledige overzicht van de Cursusdagen rondom Filosofie.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Direct meer informatie over een Cursus?