Filosofie en voeding

Geestelijke voeding

Het doel van deze Cursusdag is om met behulp van de filosofie, maatschappelijke thema’s nader te verkennen en daardoor te begrijpen. De ‘andere manier’ van kijken naar ziekte en gezondheid vertoont veel raakvlakken met thema’s uit de filosofie. Nelly Sporre is van mening dat, wanneer je iets filosofisch over de wereld wilt vertellen, je je niet alleen moet richten op de filosofie. Ook de wereld dient in beschouwing genomen te worden.

Docent/Cursusleider
Nelly Sporre
LinkedIn Profiel van Nelly Sporre

Voor wie

Voor iedereen die zelf wil blijven nadenken in een wereld waar steeds meer door anderen voor ons wordt gedacht.

Programma
Volgens de filosoof Friedrich Nietzsche is ‘voedsel het meest substantiële en de diepst ingrijpende schakel tussen mensen en hun plek op aarde’. Met dit thema gaan we aan de slag op deze Bij-& Nascholingsdag.

Het zal níet gaan over de hoeveelheid eiwitten of koolhydraten die we per dag nodig hebben. Maar wél over wat goede voeding eigenlijk is. Waarom vindt Nietzsche bijvoorbeeld dat deze schakel zo belangrijk is. Hoe kunnen we kritisch zijn over wat ons wordt voorgeschoteld. Voedsel is een vitale bron voor ons bestaan en kan dat bestaan beïnvloeden. Zo ook het ‘geestelijk’ voedsel wat dagelijks op ons af komt in de vorm van indrukken, emoties ons dagelijks ‘voorgeschoteld’ via de moderne media. In alle rust iets tot ons nemen wordt al een probleem. Er is overdaad. Onze ‘spijsvertering’ moet snel. Het vermogen tot rustig verteren kan ons verzwakken en daardoor ons welzijn aantasten.

Het begrip ‘tuinieren’, zowel letterlijk als in metaforische zin, komt aan de orde om te benadrukken dat het tot ons nemen van voeding iets procesmatig dient te zijn.

Data
n.t.b.

Lestijden
09.30 tot 16.30 uur.

Locatie
Rode Kruis gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten
€ 99,- euro.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelding: via het aanmeldformulier.

Bekijk hier het volledige overzicht van de Cursusdagen rondom Filosofie.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen graag en denken met je mee.

Direct meer informatie over een Cursus?