Zo leer je een Foto lezen.

Iedereen heeft de gave een foto te lezen. Vaak ben je je hier niet van bewust. Ben je therapeut, zorgverlener of geïnteresseerd dan zul je versteld zijn hoeveel kleuren je vertellen over jezelf en je client.

Wat is fotolezen?

Een foto volgens bepaalde strategie bekijken en door middel van empathie, in te voelen wat het betekent wat men op de foto waarneemt. Kleuren spelen hierbij een rol. Door empathie toe te passen is het mogelijk om meer informatie uit een foto te halen.

Wat vertellen kleuren je?

Kleuren geven informatie.

Het lezen van een foto, waarbij gekeken wordt naar kwaliteiten, valkuilen, allergie en uitdagingen. Dit om een diagnose te stellen of om de cliënt goed in zijn proces te begeleiden. De cliënt kiest de foto zelf, erg belangrijk.

Kleuren vertellen verhalen

De foto geeft informatie van de cliënt op DAT moment. Het kunnen lezen van een foto geeft toegang tot informatie op voorhand van de cliënt. Het proces van begeleiden gaat hierdoor sneller de diepte in.Wat tevens tijd en geld bespaard of dat men kan waarnemen dat de cliënt een doorverwijzing nodig heeft.

Kleuren empathisch vertalen

Door empathie toe te passen is het mogelijk om meer informatie uit een foto te halen. Kleuren hebben een objectieve betekenis, omdat ze allemaal een verschillende trilling/frequentie bezitten.Een kleur vertelt je altijd ongeveer hetzelfde, en door empathie toe te passen in de desbetreffende kleur specificeert die informatie. Kleuren zijn trillingen, daardoor kun je ze voelen.

 

Docent/Cursusleider
Annemarie Raaymakers
website docent: http://www.nchaaren.nl/home/

Voor wie
Werk je met cliënten in je praktijk of ben je gewoon geïnteresseerd?  Je bent van harte welkom in deze lesdag.

Programma

Deze bijscholing geeft je de mogelijkheid om  het lezen van een foto te ervaren en te verdiepen. Het foto lezen geeft geeft toegang tot informatie op voorhand van de cliënt. Het proces van begeleiden gaat hierdoor sneller de diepte in.

Door je inlevingsvermogen en je intuïtie te leren gebruiken bij een foto van een cliënt, leer je de kleurenleer toe te passen in je eigen praktijk. Je leert uitleg te geven over fotolezen en  je eigen ervaring delen. We zullen de kleurenleer onderzoeken en toepassen. We gaan werken in tweetallen en het verzoek is om vooral een eigen foto mee te nemen.

Data
Vrijdag 1 Juni 2018

Lestijden
09.30 – 16.30 uur

Locatie
Rode Kruis gebouw
Koningsweg 2
3582 GE UTRECHT
routebeschrijving

Kosten
€ 75,- (cursuskosten)
Kosten zijn exclusief literatuur, thee en lunch

Na het afronden van de cursus ontvangt u een diploma van Instituut CAM.

Aanmelding kan via het aanmeldformulier.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Direct meer informatie over een Cursus?