Onze docenten

 

Onze docenten

 

Docenten

Drs . A.J.M. (Lida) Schelwald-van der Kley

Docent opleiding Leefstijlcoach

Ik heb een studie afgerond in o.a. biochemie, moleculaire biologie, microbiologie en ecologie en mezelf later verdiept in neurobiologie en voeding. Tevens auteur van het boek “Balans in je brein”.

Ik verzorg de lesdag Slaap en Ontspanning voor de Leefstijlcoachopleiding en ook verzorg ik Bij- & Nascholingen op het gebied van ‘hersenen en voeding’.

Danielle Kempers

Docent opleiding Natuurgeneeskundige therapie

Je krijgt van mij Bachbloesem- en Lichaamsgerichte therapie.

Je leert in mijn lessen hoe je deze therapieën kunt inzetten en hoe je toekomstige cliënten kunt helpen die leefstijl te ontwikkelen die bij ze past. Is je cliënt bijvoorbeeld altijd druk? Dan zoek je samen met je cliënt naar manieren die rust inbouwen. Op deze manier draag je bij aan het herstel en het welbevinden van je cliënt. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak nodig.

Ik leer studenten om een eigen visie te vormen over gezondheid en ziekte volgens de Natuurgeneeskundige principes.

Zelf ben ik werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk. 

Cees de Haan
Docent opleiding Energetische Therapie

Mijn naam is Cees de Haan. Ik geef communicatie en pedagogiek aan de 3e jaars studenten.

Zelf ben ik werkzaam als energetisch therapeut, leraar basisonderwijs en PGB begeleider voor jong volwassenen. Ik heb naast deze werkzaamheden kinderen en jongeren gecoacht om weerbaar te worden en om te gaan met hoog sensitiviteit. Het is geweldig om te werken met theorie die inzicht geeft in jezelf en anderen. Deze kan praktisch gebruikt worden in je praktijk of in het dagelijks leven.

Maria Vendrik

Docent opleiding Energetische Therapie

Ik geef Sociologie in het 1e jaar Energetische Therapie, wat praktisch inhoud dat ik werk met Systemisch Werken of familieopstellingen.

Sinds 1996 heb ik een Praktijk voor Energetische Therapie, waarin ik werk met meerdere vormen van healing en massage, o.a. Reiki, Soulkey, ontspanningsmassage, EZI (testmethode) en de Bengston methode van energetisch helen. 

Wim Donders, drs.

Docent opleiding 
Kinesiologie, Energetische-, Natuurgeneeskundige- therapie

Ik geef de les communicatie aan de eerstejaars studenten van de richtingen Energetische therapie, Natuurgeneeskundige therapie en Kinesiologie.

Daarnaast ook docent gespreksvoering, auteur Praktische gespreksvoering, trainer in Human Social Functioningmethode, en ik werk met reiki en therapeutische massage, coach o.a. bij relatieproblemen, stoppen met roken.

G. J. Perenboom MEd. (Master of Education)

Directeur

Na vele jaren in het HBO onderwijs actief te zijn geweest heb ik in 2012 een carriere switch gemaakt. Na mijn opleiding als energetisch therapeut ben ik gestart met mijn praktijk in Warnsveld. In 2013 werd ik gevraagd directeur te worden van een therapeutische opleiding. Ik ben er trots op dat we onze reguliere HBO achtergrond hebben kunnen vertalen in het onze opleidingen. Allereerst door de samenwerking met SAXION op het gebied van onderwijs. (tastbaar te zien door het NRTO keurmerk) Ten tweede door de accreditaties bij de SNRO ( 2014 – 2017) en CPION 2014 tot heden. Het is mijn taak leuke projecten te bedenken waardoor onze toekomst blijft gewaarborgd. Een van de projecten is: Federatie CAM. Het volgende project is: Leefstijlcoach/ therapeut.

Paulien de Roos

Docent opleiding Kinesiologie

Sinds april 2016 ben ik Faculty Member voor de Touch for Health in Nederland. Dit houdt in dat ik de verbindende schakel ben tussen de IKC ( International Kinesiology College) en alles wat er gebeurt op het gebied van de Touch for Health in Nederland. In 2003 haalde ik het diploma Kinsiologie.

En ik geef al een tijdje met veel plezier les bij Instituut CAM om mijn passie en plezier over te dragen. Het is prachtig om te zien hoe mensen die waren vastgelopen door fysieke- en/of emotionele klachten, kunnen herstellen om vervolgens gezond en in balans hun levensproces verder te vervolgen.

 

Melanie Gerdes

Docent opleiding
Natuurgeneeskundige therapie

Ik geef het vak Natuurgeneeskunde, de basis waarop jij straks als natuurgeneeskundig therapeut gaat werken. Je leert een holistische visie te ontwikkelen die gericht is op positieve gezondheid. Door onder andere zicht te krijgen op de orgaansystemen als een samenwerkend geheel, het zelfgenezend vermogen en het systeem van Reckeweg, krijg je belangrijke methodieken in handen om te komen tot een gedegen natuurgeneeskundige diagnose en behandeling. Uiteraard ga je ook aan de slag met het afnemen van natuurgeneeskundige anamneses.

Naast docent heb ik een eigen praktijk als natuurgeneeskundig therapeut.

 

Willemijn Mehagnoul

Docent opleiding Energetische Therapie

Mijn passie ligt echt in de ontwikkeling van de mens en zeker in relatie tot het lichamelijk en geestelijk functioneren daarvan. In mijn lessen ligt een combinatie van grondig werk, humor en veel aan de slag gaan. Ik pas dan ook veel praktijkopdrachten toe, zodat je zelf echt aan de slag bent en de theorie direct leert toepassen.

Mijn kijk op de mens is dat ieder mens op zijn eigen manier mag streven naar een zinvol en goed leven. Daarin ik vind ik het bijzonder om naast het individuele contact gebruik te maken van het groter geheel “ Het energetisch veld” , wat ons als mens verbindt. Ik ben als persoon doortastend en weloverwogen van aard en heb een warme stijl van communiceren. Daarnaast bezit ik een creatieve mind waarvan ik inventief gebruik maak tijdens de invulling van de lessen die ik verzorg bij Instituut-CAM.

Karin Hermelink

Docent opleiding Leeftijlcoach – Therapeut, Bij- en Nascholing

Karin volgde een bachelor opleiding Toegepaste Psychologie in de richting van Onderwijs & Ontwikkeling. In haar psychologie master voor professionals in de hulpverlening volgde ze de specialisatie klinische psychologie en gezondheidspsychologie. Ook volgde ze een beroepsopleiding tot hypnotherapeut.
Karin heeft gewerkt in de jeugdzorg en bij Menzis als zorginkoper GGZ en zorginhoudelijk adviseur. Sinds 2014 werkt ze in haar eigen praktijk voor psychologie en hypnotherapie. Karin heeft een passie voor psychologie omdat ze steeds wil begrijpen waarom mensen dingen doen die ze doen.

Alle docenten op een rij

Docenten CAM-groepen

Wim Donders & Maaike Munnecon – Communicatie 1e jaars
Ellen Roggenband – Medische Basis Kennis (MBK)
Nico Huitema – Medische Basis Kennis (MBK)
Karin Hermelink – PsychoSociale Basis Kennis (PSBK) | Rouwverwerking | Ethiek
Tjitske Mehagnoul Jenema- Therapeutische vorming, Communicatie 2e, 3e en 4e jaars
Cees de Haan – Therapeutische Vorming 1e jaars
Willemijn Mehagnoul – Starten eigen praktijk
Hans de Vries – Afstuderen

Docenten Vakgroep Energetische Therapie

De docenten van de opleiding Energetische Therapie hebben veel ervaring, zowel in hun eigen vakgebied als het les geven.

Willemijn Mehagnoul – Theorie & praktijk Energetische Therapie 3e jaars
Cees de Haan – Pedagogiek, Communicatie 3e jaars
Nelly Sporre – Filosofie
Maria Vendrik – Sociologie
Willeke Prijs – Theorie & praktijk Energetische Therapie 2e jaars
Roelof Tichelaar – Spiritualiteit
Paula Brusio – Theorie & praktijk Energetische Therapie 1e jaars
Yvonne Steyger – Theorie & praktijk Energetische Therapie 4e jaars

Docenten Vakgroep Natuurgeneeskundig Therapie

De docenten van de opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut hebben veel ervaring, zowel op hun eigen vakgebied als in het les geven. Ze zijn bevlogen, enthousiast en nieuwsgierig daardoor is het lesprogramma altijd actueel. Ze sluiten aan bij de leervragen van de studenten en zijn client-centered in hun denken en handelen. Zij zorgen ervoor dat alles wat de student op een dag leert meteen toepasbaar is in de praktijk. Dat geeft een mooie eenheid, ondanks de enorme diversiteit.

Soazic Mickers – Natuurgeneeskunde (theorie & praktijk)
Melanie Gerdes – Lichaamsgericht werk
Danielle Kempers – Fyto
Monica Harmsen – Voeding
Luciënne Groniger – Iriscopie, Fyto
Loes Smid – Bach remedies

Docenten Vakgroep Kinesiologie

Paulien de Roos – Touch for Health, Metaforen, Holographic van Adam Lehman
Monique de Groote – Braingym 1.01
Lia Smink – Riddlerpoints, Praktijk
Petra Hoek – Voeding orthomoleculair
Gastdocenten die de volgende cursussen aanbieden:
Allergie Jimmy Scott, 5 elementen en hun emoties, Chakra’s, Ontwikkeling van het kinderbrein & trauma, 8 extra meridianen, The power van de Touch for Health, Stralingsbelasting.

Docenten Leefstijl Coach

De docenten van de opleiding Leefstijlcoach hebben veel ervaring, zowel op hun eigen vakgebied als in het les geven. Daardoor kunnen ze mooie praktijkvoorbeelden in de les meenemen.

Colette van Doorn:

Publicatievan Doorn CS,
De Boo DW, Weersink EJ, van Delden OM, Reekers JA, van Lienden KP. “Permanent cortical blindness after bronchial artery embolization”, Cardiovasc Intervent Radiol. 2013 Dec;36:1686-9.C.S. van Doorn, D. Fritz (gedeeld 1e auteurschap), H.S. Winogrodzka, R.W.M.M. Jansen.
“Een 80-jarige vrouw met hallucinaties en chorea”, Ins&Ouds – Tijdschrift voor Geriatrie 2016 Sept; 4e jaargang. A. Montfort, C.S. van Doorn, G. van Twillert. “Case Report – Hypercalciëmie bij een HIV infectie”, TIJDSCHR INFECT 2018;13(4):120-122. 

Lida Schelwald:  

Publicaties• Boek “Balans in je brein”, Drs. A.J.M. (Lida) van der Kley, ISBN 978-90-827377-0-7. In juni 2018 ook in het Engels verschenen onder de titel “Food for thought”. • Water, a way of life

Esmay Schelwald:

Dienstverlening en adviezen op het gebied van beweging (personal training/coaching, bootcamps, yoga) en voeding (coaching, begeleiding, voedingsplannen). Partner bij sportschool Gym-Inn in Lelystad. Van lichaamsanalyse metingen en losse trainings-/voedingsschema’s tot zeer intensieve begeleiding en coaching op het gebied van fitness en voeding.

Mathias Fluit:


FoodCoach: Team Jumbo-Visma Parttime
Geregistreerd Diëtist & Coach: Zelfstandig in ZutphenGezonder worden | Je beter voelen | Daar help ik jou bij!Zelfstandig werkend kok bij Biotoko
Voedingscoach en info medewerker;  Sportcentrum Aerofitt Zutphen B.V.

Karin Hermelink: 

Therapeut (SKJ) en Leefstijlcoach bij Toegepaste Psychologie Praktijk Almelo (TPPA)
Experienced Accompanist with a demonstrated history of working in the hospital & health care industry. Skilled in Nonprofit Organizations, Coaching, Team Building and Corporate Communications with a Bachelor in Applied Psychology focused in developmental psychology and education. Also licensed hypnotherapist. 

Frieda Eissen: Docent

Coach | Trainer ACT & Mindfulness bij Focus Insight Toegepast Psycholoog | GGZ-agoog
De kernactiviteit van Focus Insight is het verzorgen van mindfulness trainingen, zowel voor particulieren als bedrijven. Op de website is onder meer te lezen wat de training inhoudt en wanneer de trainingen worden gegeven. Een andere dienst in het aanbod is het coachen van samengestelde gezinnen. Het stiefouderschapsplan, dat hierbij wordt ingevuld, neemt je stap voor stap mee langs de belangrijkste onderwerpen die nieuwe partners tegenkomen bij het vormen van een samengesteld gezin. Bij Instituut CAM geef ik les in Positieve psychologie en coaching. 

Michelle Buhrer: 

Experienced Communications consultant – coach with a demonstrated history of working for the (Creative) Industry, Healthcare and Government. Skilled in Coaching, Innovation / New media, Film and (Change) Management. Professional with a Doctoraal focus on Communication, Media, Business Administration and Marketing from University of Amsterdam. Graduated: PGO Executive Coaching, following PGO Executive Team Coaching in 2019 (Vrije Universiteit, Amsterdam). 

Assessoren:
John Stolvoort
Sander van Hesteren

 Ervaar zelf het CAM instituut.

Nieuw! UWV erkent Instituut CAM als opleidingsinstituut.

Wij geven graag meer informatie: 06 - 288 744 05

Download - Les 1-Voeding

 

 

In deze les leer je veel over voeding en voedingstoffen. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 1- Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over gezondheid en ziekte. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 2 -Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over bloed en het lymfestelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Naslagwerk -Psychologische benaderingswijze

 

 

In deze les leer je psychologische benaderingswijze. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les5 -Bewegingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het bewegingsstelsel.

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 6 -Hart en vaarstelsel

 

 

In deze les leer je werken over hart en vaatstelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ademhalingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Nierstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het nierstelsel. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ontwikkelingspsychologie

 

 

In deze les leer je over ontwikkelingspsychologie. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Veroudering en sterven

 

 

In deze les leer je je over veroudering en sterven. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Testland

 

 

In deze les leer je over testland. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Etherische oliën

 

 

In deze les leer je je over etherische oliën. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Kinesiologie

 

 

Kinesiologie Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.