Onze docenten

 

Onze docenten

 

Docenten

Drs . A.J.M. (Lida) Schelwald-van der Kley

Docent opleiding Leefstijlcoach

Ik heb een studie afgerond in o.a. biochemie, moleculaire biologie, microbiologie en ecologie en mezelf later verdiept in neurobiologie en voeding. Tevens auteur van het boek “Balans in je brein”.

Ik verzorg de lesdag Slaap en Ontspanning voor de Leefstijlcoachopleiding en ook verzorg ik Bij- & Nascholingen op het gebied van ‘hersenen en voeding’.

Danielle Kempers

Docent opleiding Natuurgeneeskundige therapie

Je krijgt van mij Bachbloesem- en Lichaamsgerichte therapie.

Je leert in mijn lessen hoe je deze therapieën kunt inzetten en hoe je toekomstige cliënten kunt helpen die leefstijl te ontwikkelen die bij ze past. Is je cliënt bijvoorbeeld altijd druk? Dan zoek je samen met je cliënt naar manieren die rust inbouwen. Op deze manier draag je bij aan het herstel en het welbevinden van je cliënt. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak nodig.

Ik leer studenten om een eigen visie te vormen over gezondheid en ziekte volgens de Natuurgeneeskundige principes.

Zelf ben ik werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk. 

Cees de Haan
Docent opleiding Energetische Therapie

Mijn naam is Cees de Haan. Ik geef communicatie en pedagogiek aan de 3e jaars studenten.

Zelf ben ik werkzaam als energetisch therapeut, leraar basisonderwijs en PGB begeleider voor jong volwassenen. Ik heb naast deze werkzaamheden kinderen en jongeren gecoacht om weerbaar te worden en om te gaan met hoog sensitiviteit. Het is geweldig om te werken met theorie die inzicht geeft in jezelf en anderen. Deze kan praktisch gebruikt worden in je praktijk of in het dagelijks leven.

Maria Vendrik

Docent opleiding Energetische Therapie

Ik geef Sociologie in het 1e jaar Energetische Therapie, wat praktisch inhoud dat ik werk met Systemisch Werken of familieopstellingen.

Sinds 1996 heb ik een Praktijk voor Energetische Therapie, waarin ik werk met meerdere vormen van healing en massage, o.a. Reiki, Soulkey, ontspanningsmassage, EZI (testmethode) en de Bengston methode van energetisch helen. 

Wim Donders, drs.

Docent opleiding 
Kinesiologie, Energetische-, Natuurgeneeskundige- therapie

Ik geef de les communicatie aan de eerstejaars studenten van de richtingen Energetische therapie, Natuurgeneeskundige therapie en Kinesiologie.

Daarnaast ook docent gespreksvoering, auteur Praktische gespreksvoering, trainer in Human Social Functioningmethode, en ik werk met reiki en therapeutische massage, coach o.a. bij relatieproblemen, stoppen met roken.

G. J. Perenboom MEd. (Master of Education)

Directeur

Na vele jaren in het HBO onderwijs actief te zijn geweest heb ik in 2012 een carriere switch gemaakt. Na mijn opleiding als energetisch therapeut ben ik gestart met mijn praktijk in Warnsveld. In 2013 werd ik gevraagd directeur te worden van een therapeutische opleiding. Ik ben er trots op dat we onze reguliere HBO achtergrond hebben kunnen vertalen in het onze opleidingen. Allereerst door de samenwerking met SAXION op het gebied van onderwijs. (tastbaar te zien door het NRTO keurmerk) Ten tweede door de accreditaties bij de SNRO ( 2014 – 2017) en CPION 2014 tot heden. Het is mijn taak leuke projecten te bedenken waardoor onze toekomst blijft gewaarborgd. Een van de projecten is: Federatie CAM. Het volgende project is: Leefstijlcoach/ therapeut.

Paulien de Roos

Docent opleiding Kinesiologie

Sinds april 2016 ben ik Faculty Member voor de Touch for Health in Nederland. Dit houdt in dat ik de verbindende schakel ben tussen de IKC ( International Kinesiology College) en alles wat er gebeurt op het gebied van de Touch for Health in Nederland. In 2003 haalde ik het diploma Kinsiologie.

En ik geef al een tijdje met veel plezier les bij Instituut CAM om mijn passie en plezier over te dragen. Het is prachtig om te zien hoe mensen die waren vastgelopen door fysieke- en/of emotionele klachten, kunnen herstellen om vervolgens gezond en in balans hun levensproces verder te vervolgen.

 

Melanie Gerdes

Docent opleiding
Natuurgeneeskundige therapie

Ik geef het vak Natuurgeneeskunde, de basis waarop jij straks als natuurgeneeskundig therapeut gaat werken. Je leert een holistische visie te ontwikkelen die gericht is op positieve gezondheid. Door onder andere zicht te krijgen op de orgaansystemen als een samenwerkend geheel, het zelfgenezend vermogen en het systeem van Reckeweg, krijg je belangrijke methodieken in handen om te komen tot een gedegen natuurgeneeskundige diagnose en behandeling. Uiteraard ga je ook aan de slag met het afnemen van natuurgeneeskundige anamneses.

Naast docent heb ik een eigen praktijk als natuurgeneeskundig therapeut.

 

Willemijn Mehagnoul

Docent opleiding Energetische Therapie

Mijn passie ligt echt in de ontwikkeling van de mens en zeker in relatie tot het lichamelijk en geestelijk functioneren daarvan. In mijn lessen ligt een combinatie van grondig werk, humor en veel aan de slag gaan. Ik pas dan ook veel praktijkopdrachten toe, zodat je zelf echt aan de slag bent en de theorie direct leert toepassen.

Mijn kijk op de mens is dat ieder mens op zijn eigen manier mag streven naar een zinvol en goed leven. Daarin ik vind ik het bijzonder om naast het individuele contact gebruik te maken van het groter geheel “ Het energetisch veld” , wat ons als mens verbindt. Ik ben als persoon doortastend en weloverwogen van aard en heb een warme stijl van communiceren. Daarnaast bezit ik een creatieve mind waarvan ik inventief gebruik maak tijdens de invulling van de lessen die ik verzorg bij Instituut-CAM.

Monique Broekhuizen

Docent opleiding
Bij- & Nascholing,

Ik geef de Bij- & Nascholing; Start je eigen praktijk als complementair of Leefstijlcoach- therapeut. 

Ik help je graag verder met de start van je (online) praktijk, je website, online marketing of op het gebied van automatisering en alles wat daarbij komt kijken. Het ondernemerschap is mij met de paplepel is ingegeven vanuit thuis.

Zelf ben ik werkzaam als Energetisch Therapeut in een eigen praktijk. En daarnaast ben ik Online Marketeer.  

Josephine Wessels-Duka
Docent opleiding Natuurgeneeskundige therapie

 

Je krijgt van mij Voeding – Stage – Intervisie en Supervisie.
Je leert in mijn lessen hoe je vanuit de natuurgeneeskundige principes gezonde voeding kunt inzetten om orgaansystemen te versterken en hoe je deze kunt ontlasten. Je leert hoe gezonde voeding een gunstige invloed heeft op het lichaam en geest. Hoe je met voeding verbetering aanbrengt in het spijsverteringssysteem door middel van een reinigende en opbouwende werking, dat weerstand verhogend en opbouwend is voor het immuunsysteem.

Zelf ben ik werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk.

John Mink

Docent opleiding Energetische Therapie, NT, FLEX, OOM, Bij- en Nascholing

Ik heb sociale geografie/planologie en psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik werkte als sociaal wetenschappelijk onderzoeker, trainer/docent in het gezondheidszorgonderwijs en als studentenpsycholoog aan de Hogeschool Utrecht. Meer recentelijk heb ik Natuurgeneeskunde en Energetische Therapie gestudeerd.

Ik ben al ruim 20 jaren verbonden aan het Johan Borgman College en het huidige Instituut CAM o.a. als docent PSBK, stagecoördinator en supervisor. Daarnaast ben ik werkzaam als Energetisch Therapeut en Life Coach in een eigen praktijk

Alle docenten op een rij per opleiding

Docenten Energetische Therapie

De docenten van de opleiding Energetische Therapie hebben veel ervaring, zowel in hun eigen vakgebied als het les geven.

Agnes van der Meer – Theorie & praktijk Energetische Therapie 3e jaars
Cees de Haan – Communicatie 3e jaars
Ellen Roggenband – Medische Basis Kennis (MBK)
Hans de Vries – Afstuderen
Nelly Sporre – Filosofie
Hein van Dongen – Parapsychologie
John Mink – PsychoSociale Basis Kennis (PSBK) | Rouwverwerking
Maria Vendrik – Sociologie
Marsha Botter van der Meijs – Theorie & praktijk Energetische Therapie 2e jaars
Nico Huitema – Medische Basis Kennis (MBK)
Rense Mokkink – Medische Basis Kennis (MBK)
Roelof Tichelaar – Spiritualiteit
Tjitske Mehagnoul Jenema- Communicatie 2e en 4e jaars
Willemijn Mehagnoul – Theorie & praktijk Energetische Therapie 1e jaars
Wim Donders – Communicatie 1e jaars
Yvonne Steyger – Theorie & praktijk Energetische Therapie 4e jaars

 

Docenten Natuurgeneeskundig Therapie

De docenten van de opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut hebben veel ervaring, zowel op hun eigen vakgebied als in het les geven. Ze zijn bevlogen, enthousiast en nieuwsgierig daardoor is het lesprogramma altijd actueel. Ze sluiten aan bij de leervragen van de studenten en zijn client-centered in hun denken en handelen. Zij zorgen ervoor dat alles wat de student op een dag leert meteen toepasbaar is in de praktijk. Dat geeft een mooie eenheid, ondanks de enorme diversiteit.

Gerry Boots – Bach bloesemremedies & Fytotherapie
Danielle Kempers – Bachbloesem en Lichaamsgerichte therapie
Tjitske Mehagnoul – LTB (leertrajectbegeleiding)
Ellen Roggeband – Medische Basis Kennis (MBK)
John Mink – PsychoSociale Basis Kennis (PSBK)
Nicolette van de Heijden – Iriscopie

 

Docenten Leeftstijl Coach

De docenten van de opleiding Leefstijlcoach hebben veel ervaring, zowel op hun eigen vakgebied als in het les geven. Daardoor kunnen ze mooie praktijkvoorbeelden in de les meenemen.

Colette van Doorn
Liesbeth Libbers
Lida Schelwald-van der Kley
Karin Hermelink
Esmay Schelwald
Mathias Fluit
Assessor: John Stolvoort

 

Docenten Kinesiologie

Paulien de Roos
Eveline van der Wel
Docent Medische BasisKennis
Michelle Nijboer
Docent Therapeutische vorming, communicatie en portfolio

Ervaar zelf het CAM instituut.

Nieuw! UWV erkent Instituut CAM als opleidingsinstituut.

Wij geven graag meer informatie: 06 - 288 744 05

Download - Les 1-Voeding

 

 

In deze les leer je veel over voeding en voedingstoffen. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 1- Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over gezondheid en ziekte. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 2 -Medische Basiskennis

 

 

In deze les leer je veel over bloed en het lymfestelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Naslagwerk -Psychologische benaderingswijze

 

 

In deze les leer je psychologische benaderingswijze. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les5 -Bewegingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het bewegingsstelsel.

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les 6 -Hart en vaarstelsel

 

 

In deze les leer je werken over hart en vaatstelsel. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ademhalingsstelsel

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Nierstelsel

 

 

In deze les leer je werken meer over het nierstelsel. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Ontwikkelingspsychologie

 

 

In deze les leer je over ontwikkelingspsychologie. Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Veroudering en sterven

 

 

In deze les leer je je over veroudering en sterven. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Testland

 

 

In deze les leer je over testland. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download - Les4 -Werken met Energieën

 

 

In deze les leer je werken met energieën Ben je geintresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.

Download -Etherische oliën

 

 

In deze les leer je je over etherische oliën. Ben je geïnteresseerd?

 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang deze les ..

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.