Mijn beleving als docent Touch for Health en Kinesiologie

Door: Paulien de Roos

Vele jaren geleden kwam ik, via onze oudste zoon die klachten had, in aanraking met kinesiologen die werkten met de spiertest. Mijn interesse was gewekt! Het zou nog een paar jaar duren voor ik zelf de cursus Touch for Health ging volgen maar toen ik eenmaal gestart was, was ‘het hek van de dam’. We spreken thuis over een ‘uit de hand gelopen hobby’.

Touch for Health

In de Touch for Health leer je communiceren met het lichaam via de spiertest, het is een biofeedbackmechanisme van het lichaam.
Met behulp van de spiertest spoor je energieblokkades op in het lichaam en met behulp van o.a. acupressuur hef je de energieblokkades op waardoor het zelfhelende vermogen weer actief kan worden! De kracht zit in de eenvoud!

Kinesiologie

Inmiddels ben ik 17 jaar werkzaam als kinesioloog en nog dagelijks laat ik mij verwonderen over wat het lichaam ons, via de spiertest, vertelt. Ook werken we in de kinesiologie veel met metaforen wat maakt dat we de signalen die het lichaam geeft kunnen gaan begrijpen. Als we vervolgens onze leefstijl bijvoorbeeld aanpassen of bepaalde keuzes maken kan het lichaam in balans komen en kunnen klachten verdwijnen.
Naast mijn individuele werk als therapeut ben ik ook al vele jaren docent van alle basiscursussen in de kinesiologie, w.o. de cursussen Touch for Health en ben ik eindverantwoordelijk voor alles wat er gebeurt op het gebied van Touch for Health in Nederland.
Waarom heb ik deze taak op me genomen? Omdat de Touch for Health de basis, het fundament, is waarop ons mooie vak Kinesiologie gestoeld is.

Touch for Health mogen doceren is elke keer weer een feestje!

Zeker bij de eerste lesdagen waarop de cursisten ervaren: ‘Oh, ik kan het ook!” En: ‘Oh, het werkt!’ Want IEDEREEN kan leren spiertesten.
En dan de verwondering en verbazing bij de studenten gedurende de rest van de cursusdagen over de enorme kracht en verscheidenheid van de Touch for Health, binnen de al genoemde eenvoud.

Je dient ‘vlieguren’ te maken

Het leren werken met de spiertesten is een ambacht, dat leer je dus door veel te doen!!!! Doen, Doen, doen! Je dient ‘vlieguren’ te maken. Heb je dit ambacht onder de knie dan gaat er een wereld voor je open!

Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Instituut CAM binnen de opleiding Kinesiologie.

Paulien de Roos

Bekijk ook de Bij- & nascholing Spiertesten als extra Instrument.

 

Waarom kies je voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.

Download - Les 1-Voeding

 

 

In deze les leer je veel over voeding en voedingstoffen. Ben je geintresseerd?

 

Schrijf je in en ontvang elke keer een nieuwe les wanneer deze gepubliceerd wordt. 

Je hebt je succesvol aangemeld voor onze proeflessen.