Vanaf maandag 14 september 2015 zullen wij officieel de naam van PAVO Hogeschool wijzigen in Instituut CAM.

Een belangrijke reden voor deze naamswijziging is het wetsvoorstel dat binnenkort verwacht wordt en zal gaan verbieden dat andere onderwijsinstellingen dan de reguliere hogescholen, de term ‘hogeschool’ gebruiken in hun naam.
Aangezien de website van PAVO Hogeschool al enige tijd buiten gebruik was (als gevolg van technische problemen veroorzaakt doordat de site meermaals gehacked werd), waren wij al bezig met het ontwikkelen van een nieuwe site. Het lag voor de hand dat wij de twee problemen in een enkele wijziging zouden gaan aanpakken. Gelijktijdig met het online gaan van de website zal de naamswijziging worden doorgevoerd.

Tijdens deze wijziging werd meteen een al eerder voorgenomen ontwikkeling verder doorgevoerd.
Al geruime tijd was het Johan Borgman College (HJBC) onderdeel van PAVO Hogeschool. De toenmalige samenwerking/samenvoeging werd toen beperkt doorgevoerd: HJBC behield voorlopig haar naam.
Nu inmiddels ook de website van HJBC technische problemen ondervind en de samenvoeging inmiddels heeft geleidt tot een grotere en bredere onderwijsinstelling, hebben wij besloten HJBC ook de plaats te geven die zij verdient: een academie van onze onderwijsinstelling. Aangezien dit tot onduidelijkheid kan leiden als gevolg van de naam van HJBC, hebben wij besloten gelijktijdig de naam HJBC los te laten. Ook HJBC zal een naamswijziging ondergaan en verder gaan onder de nieuwe naam: Academie Energetische Therapie. Hiermee wordt meteen duidelijk op welke wijze Academie Energetische Therapie onderdeel vormt van van Instituut CAM. Uiteraard verandert er niets aan de werkzaamheden: Academie Energetische Therapie blijft gewoon hetzelfde onderwijs uitvoeren als tevoren.