NIEUW: Opleiding Leefstijltherapeut

’Leefstijl’, een wake up call voor therapeuten’ aldus Prem Heera
(arts bij Port Health Centre en bij Instituut voor Preventie & Gezondheid (IVPG).

De laatste jaren groeit het bewustzijn dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid. Ook de Wereld gezondheidsraad heeft het volgende in zijn definitie gesteld: ‘Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’.

Een van de aanbevelingen die Prem Heera, werkzaam als arts bij Port Health Centre en bij Instituut voor Preventie & Gezondheid (IVPG), heeft gedaan is dat veel therapeuten zich in de toekomst kunnen bijscholen als leefstijltherapeut in een snel veranderend zorglandschap. Instituut CAM is al jaren bezig om therapeuten aansluiting te laten vinden bij het reguliere werkveld. Vele overleggen zijn hier vooraf gegaan. Het is nu de kans voor therapeuten om zich zichtbaar te maken. Daarom start Instituut CAM in januari 2020 met de opleiding Leefstijltherapeut. Aan deze opleiding gaat een screening door Instituut CAM vooraf.

Opleiding Leefstijltherapeut

De opleiding Leefstijltherapeut bestaat uit een basis opleiding Leefstijlcoach met een aantal aanvullende modulen die specifiek zijn voor Leefstijltherapeut. De deelnemer ontvangt naast het diploma Leefstijlcoach (accreditatie CPION) het diploma leefstijltherapeut (NRTO keurmerk). De instap van dit traject is met name bedoeld voor therapeuten met minimaal een MBO opleiding.

Wat is er nieuw aan Leefstijltherapeut?

Deze opleiding biedt aanvullende onderwerpen zoals: Triage, 6 omkeerbare ziektes, voeren van administratie en communiceren met artsen. Na behalen van het diploma Leefstijltherapeut kan jij je GRATIS aanmelden bij de IVPG.

Wat stelt het IVPG?

‘Voorwaarde is dat men een eigen praktijk voert van minimaal 20 uur per week en een reguliere MBO niveau 4 diploma heeft. Als IVPG zullen we een praktijkscan doen welke gratis is en afgeleid is van de praktijkscan voor huisartsen. Uitgangspunt van IVPG is dat we de omzet van je praktijk in een jaar kunnen verdubbelen’. De scan van IVPG laat zien of je uit het goede ondernemers hout gesneden bent en dit bij jou kan in de praktijk. Een professionele werkhouding en het therapeut-schap zien als beroep is hierbij een basis voorwaarde’ aldus Prem Heera (arts).

Instituut CAM is er klaar voor. Jij ook?

Wil je meer weten? Bezoek dan op 16 en 17 november onze stand tijdens de Internationaal Therapeutenbeurs te Houten: Hal 3 stand nr.: 624 Of kom naar de open dag op 23 november 2019. Locatie University College, Campusplein 15 te Utrecht. Tijd: 10.00 – 12.00 Graag vooraf aanmelden via het aanmeldformulier.

Waarom kies je voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.