Opleiding Gelukscoach

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding tot Gelukscoach is een opleiding voor mensen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van geluk, betekening of zinvol (werk)leven en emotionele intelligentie. Een opleiding waarbij de deelnemers worden uitgedaagd geluk en betekenis in zichzelf en de ander te ontwikkelen.

Meer informatie:
Volgens de nationale beroepengids is de Werkgelukdeskundige of de Gelukscoach ‘het beroep van de toekomst’. Geluk kun je leren, het is een vak. Wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe technieken leiden tot een hoger bewustzijn en geluk. De gelukscoach opleiding is een 9-daagse compacte en ervaringsgerichte opleiding om professioneel gelukscoach/gelukstherapeut te worden. De 9 dagen/modules zijn verspreid over 9 maanden. Tijdens de opleiding werk je samen met een buddy, een ‘practice partner’. Om het leerproces te bevorderen wordt er, naast het systeem van buddyschap, ook gebruik gemaakt van mentoren. In deze opleiding wordt uitgegaan van HBO werk of denkniveau.

De G van Geluk is de leidraadletter van het lesmateriaal. De modules volgen de leerlijn:

· Geleerd
· Gevoeld
· Gedaan
· Gelukt

Daarnaast leren studenten Geluksgewoonten opbouwen volgens het 3P-Model middels de acht geluksprincipes (EVB & PBE).
Tijdens de opleiding krijgen de studenten theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om mensen te kunnen begeleiden op het werk (werkgeluk), dan wel als coach of therapeut. Dit maakt de opleiding dan ook geschikt voor (HR) managers, psychologen, counselors, trainers, coaches, managers, teamleiders, therapeuten, ondernemers, mediators, stafmedewerkers, beleidsmedewerkers.

Bekijk ook de flyer opleiding Gelukscoach

Direct meer informatie over een Opleiding?