Unieke kans! Leefstijlcoach valt in de basisverzekering

Instituut CAM is de 3e opleiding Leefstijlcoach in Nederland die is geaccrediteerd door de BLCN.  Het onderwijs voldoet aan de hoge eisen van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoach Nederland) en valt onder het Keurmerk van de NRTO (Nederlands Raad voor Training en Opleiding. Volgens de BLCN is de opleiding Leefstijlcoach van Instituut CAM onderscheidend door de gerichtheid op de verbinding tussen de niet-reguliere en reguliere gezondheidszorg.

Studenten met een reguliere HBO of Universitaire opleiding (tevens toelatingscriteria van de opleiding) komen in aanmerking voor een directe registratie bij de BLCN. Een voorwaarde voor de vergoeding vanuit de basisverzekering.

De opleiding bestaat uit voeding, bewegen, stress, verslaving en is praktijkgericht. Op basis van twee clientpraktijkverslagen laat je zien dat je in staat bent cliënten te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

De Leefstijlcoach kan de cliënt helpen om de samenhang te vinden in de verschillende adviezen die gerelateerd zijn aan zijn leefstijl en helpt hem onderbouwde keuzes te maken. De Leefstijlcoach is bereid en in staat om een bijdrage te leveren binnen een multidisciplinair team dat tot doel heeft de positieve gezondheid van een persoon of groep mensen te bevorderen.

Meer informatie of zijn er nog vragen, neem gerust contact met ons op.