Unieke kans! Leefstijlcoach valt in de basisverzekering

Instituut CAM is de 3e opleiding Leefstijlcoach in Nederland die is geaccrediteerd door de BLCN.  Het onderwijs voldoet aan de hoge eisen van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoach Nederland) en valt onder het Keurmerk van de NRTO (Nederlands Raad voor Training en Opleiding. Volgens de BLCN is de opleiding Leefstijlcoach van Instituut CAM onderscheidend door de gerichtheid op de verbinding tussen de niet-reguliere en reguliere gezondheidszorg.

Je kan de opleiding volgen zonder HBO of Universitaire opleiding. Een kans om een praktijk te starten of uit te breiden op het gebied van leefstijlcoaching.

Studenten met een reguliere HBO of Universitaire opleiding komen in aanmerking voor een directe registratie bij de BLCN. Een voorwaarde voor de vergoeding vanuit de basisverzekering.

De opleiding bestaat uit voeding, bewegen, stress, verslaving en is praktijkgericht. Op basis van twee clientpraktijkverslagen laat je zien dat je in staat bent cliënten te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

De Leefstijlcoach kan de cliënt helpen om de samenhang te vinden in de verschillende adviezen die gerelateerd zijn aan zijn leefstijl en helpt hem onderbouwde keuzes te maken. De Leefstijlcoach is bereid en in staat om een bijdrage te leveren binnen een multidisciplinair team dat tot doel heeft de positieve gezondheid van een persoon of groep mensen te bevorderen.

Meer informatie of zijn er nog vragen, neem gerust contact met ons op.

 

Direct meer informatie over een Opleiding?