Medische Basiskennis

Voor wie is dit bedoeld?

Medische Basiskennis (MBK) is vereist wanneer je de wens hebt om een professioneel therapeut te worden. Tegenwoordig is dit diploma eveneens benodigd om te voldoen aan de opleidingscriteria van de zorgverzekeraars, voordat behandelingen in aanmerking komen voor een vergoeding. Hierover wordt hierna meer uitgelegd. De doelgroep van deze bijscholing betreft zowel de startbekwame, als ervaren en excellente therapeut. Bij ‘startbekwaam’ wordt verwacht dat er enige voorkennis van Medische Basiskennis aanwezig is.

Met behulp van de Medische Basiskennis leer je onder andere hoe je een totaalbeeld van je cliënten vormt. Ook het vaststellen en behandelen van hun eventuele medische klachten komen hierbij aan bod.  De opleiding bestaat onder andere uit de onderdelen anatomie, fysiologie, pathologie en basale psychosociale basiskennis.

Flexroute
Heb je in het verleden al eens een opleiding gedaan op het gebied van Medische Basiskennis, dan ben je van harte welkom bij dit traject. Bij de FLEX route is de lesstof gebundeld in een werkboek en de docent, je coach. Je hebt geen lange dagen gevuld met uren hoorcollege, maar gaat proactief aan de slag. Jij bepaalt zelf de doorlooptijd van de studie. De docent (je ‘coach’) bepaalt uiteindelijk of je de eindtermen hebt behaald. Wanneer je de Medische Basis Kennis succesvol hebt afgerond, ontvang je een door CPION erkend diploma.

 

Direct meer informatie over een Opleiding?