Opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut is bedoeld voor nieuwe studenten en zij-instromers.
In deze studie wordt je opgeleid tot Natuurgeneeskundig Therapeut. Vanaf dag 1 wordt je getraind in gezondheid en hoe je deze kunt verbeteren en kunt blijven verbeteren. Dit is een wezenlijke andere benadering dan dat je de ziekte centraal zet en alles leert over ziektes. Je leert hoe je de gezondheid kunt beoordelen aan de hand van lichaamsgerichte diagnostiek, voeding- en gedragskeuzes, wat er nodig is om de gezondheid op peil te houden én wat je kunt doen om gezondheid te verbeteren en hoe je dit kunt meten en inzichtelijk kunt maken voor je patiënt.

Verbondenheid

Dit is de enige opleiding die volledig gebaseerd is op de 4 Natuurkwaliteiten. Daardoor ontstaat een onderlinge verbondenheid tussen de vakken. Diagnose en therapie zijn met elkaar verbonden, net als natuurgeneeskunde en de Medische Basiskennis. Er wordt niets modulair, als losstaande vakken gegeven, alles is geïntegreerd. Hierdoor ontvang je in onze vijfjarige opleiding een zeer compleet pakket.

In het laatste jaar ga je onder supervisie van de docenten starten met je praktijk. Je bent na de opleiding dan ook echt klaar om zelfstandig een praktijk te starten. En je kunt direct lid worden van de beroepsvereniging waardoor je consulten onder de aanvullende verzekering ook (deels) vergoed worden.

Waarom kiezen voor deze opleiding? We hebben het in onze woorden zo zorgvuldig mogelijk uitgelegd.

Om toegelaten te worden vragen wij een afgeronde MBO-4 opleiding, diploma HAVO, diploma VWO of een diploma gelijkwaardig aan voorgenoemde diploma’s.

Contact

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag en denken met je mee.

 

Direct meer informatie over een Opleiding?