Waarom kiezen voor deze opleiding?

Waar kies je voor, als je kiest voor de opleiding Toegepaste Natuurgeneeskundige Therapie?

De opleiding Toegepaste Natuurgeneeskundige Therapie is een compleet alles-in-1-pakket.

• Alle docenten komen uit de praktijk en spreken de taal van de cliënt. Instituut CAM onderscheidt zich door in het onderwijs de verbinding tussen regulier en complementair centraal te zetten. Docenten hebben contacten in het reguliere werkveld waardoor een  groot netwerk is ontstaan. Natuurlijk profiteren onze studenten daar ook van. Het is superhandig voor jou als student omdat je zo de kennis, die je tot je neemt bij de verschillende vakken, meteen kunt toepassen in de praktijk.  Zo kun je gelijk in de praktijk aan de slag.

Elk jaar kent een eigen thema conform het KIVAs-model.

Leerjaar 1 : Kijken naar jezelf
Leerjaar 2: Inzicht in processen en interventies
Leerjaar 3: Verplaatsen in de cliënt
Leerjaar 4: Afstuderen

Na het 2e jaar kun je een praktijk starten én kun je lid worden bij de beroepsvereniging  NWP zodat je verzekerd bent voor de wet Wkkgz. Na het 4e jaar kom je in aanmerking voor de vergoedingen van  de consulten van de zorgverzekeraar. (CPION MBK en PSBK)

Thema onderwijs is zo populair omdat het past bij jouw persoonlijke situatie van werk en gezin. Je hoeft je maar voor één thema per dag voor te bereiden. Bijkomend voordeel is dat eerder behaalde kennis makkelijk leidt tot eventuele vrijstellingen. Je doorloopt een persoonlijke leerweg waarbij het behalen van doelstellingen belangrijk is. Eerder behaalde doelstellingen worden meegenomen in jouw persoonlijke leerweg. Zo kun je een 1-jarige of 2-jarige HBO opleiding behalen afhankelijk van  jouw voortraject. Na afronding ontvang je een diploma op HBO niveau (240 EC) geaccrediteerd door de beroepsverenigingen.

Modern onderwijs; Flipping the Class is een onderwijs vorm die past in de huidige tijd. Je bereidt je thuis voor door te lezen of een opdracht te maken. Zo kun je alvast je vragen voor de docent meenemen. De docent vertelt verhalen uit de praktijk en kan op basis van praktijksituaties de lesstof uitleggen. Zo ontstaan leuke lessen.

Je hebt als student de steun en het begrip van je studiegroep ZLT, waarmee je in 4 jaar een goede band opbouwt. Vanaf het eerste jaar werk je samen in intervisiegroepjes. Juist omdat je allemaal verschillend bent kun je zo veel van elkaar en aan elkaar leren.

Met het behalen van je diploma heb je alle accreditaties die nodig zijn om een eigen praktijk te kunnen beginnen, die door de meeste ziektekostenverzekeraars (in de aanvullende verzekering) wordt vergoed.

Natuurgeneeskunde gaat over verbinden. Verbind jij je met ons?

Meer informatie over de Opleiding Toegepaste Natuurgeneeskundige therapie of jouw persoonlijke leerweg, neem gerust contact met ons op.

Direct meer informatie over een Opleiding?