Psychosociale Basiskennis flex-traject

Voor wie is dit bedoeld?

De doelgroep van deze bijscholing betreft zowel de startbekwame, als ervaren en excellente therapeut. Bij ‘startbekwaam’ wordt verwacht dat er enige voorkennis van Psychosociale Basiskennis aanwezig is.

Wij zien deze Bij- & Nascholing als een essentieel onderdeel van de opleiding en van jouw algehele ontwikkeling tot professioneel therapeut. Deze opleiding laat jou kennis maken met de verschillende aspecten van het vak. Hiermee wordt de kennis van de volledige opleiding zowel aangevuld als verder uitgediept. De Psychosociale Basiskennis wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de persoonlijke ontwikkeling op energetisch gebied. Tevens geeft de deelname je een mooie gelegenheid om gedurende de contactmomenten te sparren met collega therapeuten, zowel in opleiding als afgestudeerd, en de ervaren docenten. Door met hen ervaringen en ideeën uit te wisselen, verkrijg je informatieve tips vanuit de praktijk en kun je inspiratie opdoen.

Een officieel diploma Psychosociale basiskennis is noodzakelijk om in aanmerking te blijven komen voor vergoedingen vanuit zorgverzekeraars. In opdracht van vijf grote zorgverzekeraars heeft PLATO de eindtermen voor PsBK vastgesteld, waaraan deze bijscholing uiteraard voldoet. Alle therapeuten en coaches, werkzaam in de praktijk, dienen in het bezit te zijn van een diploma van deze opleiding.

Flexroute
Heb je in het verleden al eens een opleiding gedaan op het gebied van Psychosociale Basiskennis, dan ben je van harte welkom bij dit traject. Bij de FLEX route is de lesstof gebundeld in een werkboek en de docent, je coach. Je hebt geen lange dagen gevuld met uren hoorcollege, maar gaat proactief aan de slag. Jij bepaalt zelf de doorlooptijd van de studie. De docent (je ‘coach’) bepaalt uiteindelijk of je de eindtermen hebt behaald. Wanneer je de opleiding PsBK succesvol hebt afgerond, ontvang je een door CPION erkend diploma.

 

Direct meer informatie over een Opleiding?