Opleiding Therapeut Specialist

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Wil jij je graag verdiepen in een bepaald ziektebeeld en een grotere bijdrage geven aan de complementaire zorg? Ben jij de ondernemer die een boost wil geven aan je eigen praktijk? Geef je dan op voor de opleiding Therapeut Specialist.

Als Therapeut Specialist heb je je verdiept in een specifiek ziektebeeld. Volgens economische wetten geeft het focussen op een ziektebeeld, een boost aan je praktijk. Door je te specialiseren is het communiceren met artsen en ziekenhuizen eenvoudiger en intensiever doordat je dezelfde taal spreekt. Je gaat een grote bijdrage leveren aan de complementaire zorg.
In de opleiding Therapeut Specialist bestudeer je vanuit je eigen vakdiscipline de volgende onderdelen: anatomie, fysiologie, pathologie, farmacie, zelfzorgmiddelen, de werking van geest en lichaam, algemene behandelwijze en specifieke behandelwijze.

Bij de opleiding Therapeut Specialist staat de specialisering van de eigen praktijk centraal.
Je onderzoekt een specifiek ziektebeeld en vandaaruit maak je een behandelplan die breed gedragen wordt en waarbij je verschillende aspecten van de ziekte behandeld. Er wordt vooral gelet op het beschrijven van bijverschijnselen die vaak op therapeutische wijze te behandelen zijn. Ook de grenzen van de therapie en de samenwerking met reguliere gezondheidszorg worden beschreven. Daarnaast zoek je contact met patiëntenverenigingen en Specialist artsen. Je sluit de studie af met een onderzoek.

Na afloop van je studie ontvang je het diploma Therapeut Specialist. (Master degree op het gebied van een ziektebeeld in combinatie met eigen vakdiscipline).
Vooropleiding: HBO-niveau. Toelating door middel van een intakegesprek.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag en denken met je mee.

Direct meer informatie over een Opleiding?