Ambitieuze mensen

 

Ambitieuze mensen

Het verhaal van Gerda Perenboom

Na een lange carrière, onder andere in het Hoger Onderwijs, heb ik een carrièreswitch gemaakt naar het leiding geven aan een Instituut binnen het CAM domein (Complementair Additieve Medicine). Hierbij heb ik de ambitie uitgesproken alles te zullen doen wat in mijn macht ligt om te streven naar maatschappelijke erkenning van het beroep CAM Therapeut.

Instituut CAM staat voor kwalitatief goed onderwijs en bezit het NRTO keurmerk. Nu de scholing binnen het Cam domein accreditatie moet worden staan we op gelijk niveau met reguliere HBO instellingen. Daarmee laten we zien dat we klaar zijn om samen te werken met Reguliere gezondheidszorg.
Met het afsluiten van een hoofdlijnenakkoord paramedische zorg (november 2016) wordt de patiënt/ cliënt verantwoordelijk voor zijn eigen zorgplan en wordt CAM zorgverlener een maatschappelijk erkend beroep.

Tijd voor een vervolgstap

We gaan de informatie bundelen van cliënten waarbij zij kunnen aangeven of zij geholpen zijn door de complementaire therapie. Daarmee gaan we naar de overheid. Bundel de krachten en laat je inspireren door omliggende factoren. Pas dan kunnen therapeuten aangeven: ‘Wij doen ertoe’. Meer weten? Kom gerust eens langs bij Instituut CAM.

Instituut CAM staat voor samenwerken tussen regulier en complementair.
elk middel dat geneest, is een geneesmiddel’.

Gerda Perenboom MEd.
Onderwijskundige en Pedagoog
Directeur Instituut CAM

 

Beluister hier het interview door Anton Glas van TVNR met Gerda Perenboom en Naomi van Dongen (student Energetische Therapie):

Waarom kiest u voor Instituut CAM

  • Meerdere instapmomenten mogelijk
  • Individuele opleidingstrajecten mogelijk
  • Persoonlijke leerweg en ontwikkeling centraal
  • Veel Praktijklessen met elk jaar een eigen
    docent
  • 100% slagingspercentage
  • De opleidingen CAM-therapeut, Eigen Vakdiscipline (Energetische Therapie), MBK en PSBK zijn CPION geaccrediteerd en benoemd als registeropleiding

Het doel van Instituut CAM is om het Complementary and Additive Medicine (CAM) domein te verbinden met het reguliere onderwijs. Hierbij is spiritualiteit onmisbaar.

Onze studenten vertellen

Marc van Leeuwen

"Net als de andere opleidingen van instituut CAM gaat mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut verder dan opleiden. Het gaat niet alleen over de opleiding zelf maar ook het combineren van het CAM veld met de reguliere zorg, dat steeds meer geaccepteerd wordt."

Loes van der Haar

"Ik rond mijn studie binnenkort af bij Instituut CAM. Ik heb er een goed gevoel over. De docenten zijn hele hartelijke en enthousiaste mensen, die graag met de student meedenken. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn laatste jaar met plezier kan afronden."

Jacqueline

"Op het Instituut C.A.M. krijg je niet alleen een dijk van een opleiding, maar kun je na het behalen van je diploma deel uitmaken van een gepassioneerde groep geaccrediteerde therapeuten en kun je jezelf eveneens aansluiten bij de Federatie CAM."

Ervaar zelf het CAM instituut.

Nieuw! UWV erkent Instituut CAM als opleidingsinstituut.

Wij geven graag meer informatie: 030 3074315