Ambitieuze mensen

Het verhaal van Gerda Perenboom

Na een lange carrière, onder andere in het Hoger Onderwijs, heb ik een carrièreswitch gemaakt naar het leiding geven aan een Instituut binnen het CAM domein (Complementair Additieve Medicine). Hierbij heb ik de ambitie uitgesproken alles te zullen doen wat in mijn macht ligt om te streven naar maatschappelijke erkenning van het beroep CAM Therapeut.

Instituut CAM staat voor kwalitatief goed onderwijs en bezit het NRTO keurmerk. Nu de scholing binnen het Cam domein accreditatie moet worden staan we op gelijk niveau met reguliere HBO instellingen. Daarmee laten we zien dat we klaar zijn om samen te werken met Reguliere gezondheidszorg.
Met het afsluiten van een hoofdlijnenakkoord paramedische zorg (november 2016) wordt de patiënt/ cliënt verantwoordelijk voor zijn eigen zorgplan en wordt CAM zorgverlener een maatschappelijk erkend beroep.

Tijd voor een vervolgstap

We gaan de informatie bundelen van cliënten waarbij zij kunnen aangeven of zij geholpen zijn door de complementaire therapie. Daarmee gaan we naar de overheid. Bundel de krachten en laat je inspireren door omliggende factoren. Pas dan kunnen therapeuten aangeven: ‘Wij doen ertoe’. Meer weten? Kom gerust eens langs bij Instituut CAM.

Instituut CAM staat voor samenwerken tussen regulier en complementair.
elk middel dat geneest, is een geneesmiddel’.

Gerda Perenboom MEd.
Onderwijskundige en Pedagoog
Directeur Instituut CAM

 

Beluister hier het interview door Anton Glas van TVNR met Gerda Perenboom en Naomi van Dongen (student Energetische Therapie):